Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa on monta pientä maata

Berliini on epäsaksalainen saareke. Siksi kannattaa tutustua myös muihin kolkkiin.

Kotimaa
 

On parempi, että Berliinin julkisissa kulkuvälineissä ei keskustele liian henkilökohtaisista asioista suomeksi. Metrossa tai raitiovaunussa voi aina olla suomalainen turisti – ja hyvin usein onkin.

Berliinin suosio suomalaisten suosikkikohteena Saksassa perustuu kaupungin moniin kasvoihin ja ainutlaatuiseen historiaan. Kaupungissa on nähtävissä niin toisen maailmansodan arpia kuin kylmän sodan erikoisia piirteitä.

Berliini on täynnä puistoja, taidetta, teatteria ja musiikkia – mihin kellonaikaan tahansa. Siellä voi myös syödä halvalla todella hyvin ja toisaalta myös Michelin-tähtiravintoloissa, niissäkin edullisemmin kuin monessa muussa kaupungissa.

Silti Berliini on vain yksi osa maata ja omalaatuinen epäsaksalainen saarekkeensa. Saksan kiinnostavin asia on, että jokaisella osavaltiolla on omat erikoisuutensa. Suurkaupunkifanin kannattaa käydä ainakin Hampurissa ja Münchenissä.

Leppoisimmat kohtaamiset saksalaisten kanssa tapahtuvat pikkukaupungeissa ja kylissä. Baijerin vuoristomaisemissa voi vaeltaa, ja nauttia kaupunkeja huomattavasti suuremmasta vieraanvaraisuudesta.

Viime vuoden yksi suosituimmista matkailukohteista Saksassa oli pikkuinen Schönau am Königseen -kylä Baijerissa.

Saksassa kannattaa yhdistää yhteen lomaan useampia intohimoja. Olivat ne sitten Berliini ja yöklubit, Leipzig ja Bach, veneily ja Bodensee tai jalkapallo ja mikä tahansa kaupunki Saksassa. Reinin tai Moselin laakson viinialueilla voi vaeltaa tai pyöräillä viinitarhojen keskellä. Vaikka se ei tule ensimmäiseksi Saksasta mieleen, kesällä se on myös rantalomakohde. Sekä Itämeren että Pohjanmeren rannat ovat pitkiä ja vaaleaa hiekkaa riittää. Kylät vaihtelevat eläkeläisystävällisistä Saksan rikkaiden näyttäytymispaikkoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat