Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vain eläimiä vakuuttava yhtiö Suomeen – Ruotsissa jopa 80 prosenttia koirista vakuutettu

Kilpailu lemmikkieläinten vakuutuksista kiristyy, kun ruotsalainen eläinvakuutusyhtiö Agria aloittaa pian toimintansa Suomessa.

Kotimaa
 
Tiina Oasmaa / Lehtikuva
Koirat ovat lemmikeistä yleisimmin vakuutettuja.
Koirat ovat lemmikeistä yleisimmin vakuutettuja. Kuva: Tiina Oasmaa / Lehtikuva
Fakta

Suomessa on ennätyksellinen määrä koiria

 Suomessa on tällä hetkellä ennätyksellinen määrä koiria, noin 650 000. Niistä noin 500 000 on rotukoiria.

 Koirien määrä on pysynyt huippulukemissa usean vuoden ajan.

 Viime vuonna suosituin koirarotu oli labradorinnoutaja.

 Seuraavaksi yleisimpiä rotuja olivat suomenajokoira, jämtlanninpystykorva, saksanpaimenkoira, kultainennoutaja ja suomenlapinkoira, shetlanninlammaskoira, jackrusselinterrieri, kääpiösnautseri ja harmaa norjanhirvikoira.

Kilpailu lemmikkieläinten vakuutuksista kiristyy, kun ruotsalainen eläinvakuutusyhtiö Agria aloittaa pian toimintansa Suomessa.

125-vuotias Agria on keskittynyt vain eläinten vakuuttamiseen. Tähän mennessä se on toiminut muissa Pohjoismaissa. Suomessa se alkaa kesällä myydä kissa- ja koiravakuutuksia.

Yhä useammat eläinten omistajat vakuuttavat lemmikkinsä. Perheenjäsenten asemassa oleviin lemmikkeihin satsataan yhä enemmän rahaa.

Lemmikeistä yleisimmin vakuutettuja ovat koirat. Silti suomalaiskoirista vain noin 20 prosenttia on vakuutettuja.

Agrian tiedotteen mukaan yhtiön kotimarkkinoilla Ruotsissa koirien vakuutusaste on jopa noin 80 prosenttia. Ruotsalaiskoirat ovatkin yksiä maailman vakuutetuimpia koiria. Norjalais- ja tanskalaiskoiristakin vakuutettuja on noin 35 prosenttia.

”Koiriin panostetaan. Niille on myös saatavilla erittäin hyvää hoitoa, ja se kun ei ole ilmaista, kyllä koirien vakuuttaminen on agendalla”, Kennelliiton tiedotuspäällikkö Miia Salmi sanoo.

”Nyt valinnanvaraa tulee olemaan enemmän. Suomessa ei ole aiemmin toiminut vain eläimiin keskittyvää vakuutusyhtiötä. Nähtäväksi jää mitä se tekee hinnoille, mutta ihan varmasti se tuo kilpailua.”

Tähän mennessä Suomessa toimineilla vakuutusyhtiöillä on eläinvakuutuksia, mutta osa yhtiöistä myöntää niitä vain osana kotivakuutusta. Lemmikki liitetään kotivakuutukseen ja rinnastetaan irtaimistoon.

Kennelliitolla on yhteistyösopimus Agrian kanssa, jonka myötä liitto saa käyttöönsä yhtiön laajat eläinvahinkotilastot ja rotukohtaiset yhteenvedot sairauksista.

”Meillä ei ole ollut käytössä sellaisia aikaisemmin. Meidän päätehtävä on pitää huolta siitä, että koirat voivat hyvin ja ovat terveitä. Tämä on erinomainen apuväline, jolla voimme viedä koirien jalostustyötä terveempään suuntaan”, sanoo Kennelliiton puheenjohtaja Helena Suni.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat