Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös Nordea aloittaa kyselyt verkkopankissa

Kotimaa
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Myös Nordean verkkopankkiasiakkaat voivat varautua vastaamaan kyselyihin.
Myös Nordean verkkopankkiasiakkaat voivat varautua vastaamaan kyselyihin. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

OP-ryhmän tavoin myös Nordean asiakkaiden on syytä varautua erikoisilta tuntuviin kyselyihin verkkopankissa asioidessaan. Osuuspankkien asiakkaat ovat kummeksuneet, kun verkkopankkiin kirjautuminen on vaatinut kysymyksiin vastaamista. Sähköisessä lomakkeessa kysytään muun muassa tulotasosta, omaisuudesta ja yritystoiminnasta. HS uutisoi asiasta lauantaina.

Kysymyksissä vaaditaan tietoa muun muassa siitä, onko vastaaja tai joku hänen perheenjäsenensä ”poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö”. Finanssivalvonta on patistanut pankkeja keräämään asiakkaistaan tietoja säännöllisesti.

Nordean sivuilla kerrotaan, että kyselyitä lähetetään verkkopankkiasiakkaille kevään aikana. Ensimmäiset asiakkaat saavat sen huhtikuun alussa, mutta kyselyt lähetetään useassa erässä.

”Ensimmäiset verkkopankkikyselyt lähetimme jo vuosi tai kaksi sitten”, sanoo Nordean lehdistöpäällikkö Anni Hiekkanen.

Tarkoitus on tehdä vastaaminen asiakkaalle mahdollisimman helpoksi, joten usein kyselyt tehdään, kun asiakas tulee konttoriin asioimaan.

S-pankin nettisivuilla asiasta ei ole tietoa. Danske Bank kertoo puolestaan sivuillaan, että sillä tulee olla asiakkaan henkilötietojen lisäksi ”riittävät tiedot asiakkaan toiminnasta, taloudellisesta asemasta, asioinnista ja palvelujen käyttötarkoituksesta”.

Danske Bank ”saattaa lähestyä sinua aiheesta verkkopankkiviestillä, kirjeellä tai puhelinsoitolla”, sivuilla kerrotaan. HS ei tavoittanut pankin edustajaa lauantaina.

Kysymykset perustuvat muun muassa lakiin rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä ja selvittämisestä. Rahanpesua ja terrorismia koskeva laki säädettiin vuonna 2008 ja se pohjautuu EU-direktiiviin.

Asiakkaalta kysytään ainakin tulotiedot ja se, onko hänen tilillään tai tileillään rahaliikennettä ulkomaille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat