Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juha Sipilä väläyttää pakolaiskiintiön nostoa – Suomi ottaa tänä vuonna Turkin pakolaisleireiltä 600 syyrialaista

Kotimaa
 
Reijo Hietanen
Keskustanuoret Sami Ronkola (vas.) ja Väinö Tuovinen halusivat yhteiskuvaan Juha Sipilän kanssa keskustan tapahtumassa Tampereella.
Keskustanuoret Sami Ronkola (vas.) ja Väinö Tuovinen halusivat yhteiskuvaan Juha Sipilän kanssa keskustan tapahtumassa Tampereella. Kuva: Reijo Hietanen

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan hallitsematon pakolaiskriisi pitää saada kuriin ja Euroopan rajat pitämään. Sipilän mukaan Suomi ottaa tänä vuonna Turkin pakolaisleireiltä 600 syyrialaista. Hän väläyttää myös mahdollisuutta korottaa Suomen pakolaiskiintiötä määräaikaisesti.

Tampereella keskustan puoluetapahtumassa lauantaina puhunut Sipilä sanoi, että Suomi on jo ilmoittanut EU:lle ja YK:lle korotetusta pakolaiskiintiöstä Turkin leireiltä.

Suomen koko pakolaiskiintiö tänä vuonna on 750.

Sipilä totesi STT:n haastattelussa, että pakolaiskiintiön noston edellytys on, että EU yhdessä YK:n kanssa saa hallitsemattoman maahanmuuton loppumaan.

Sipilä täsmentää HS:lle sähköpostitse, että hän esitti pidemmän tähtäimen ratkaisua.

”Pakolaiskiintiön nosto voidaan ottaa käyttöön, kun hallitsematon maahanmuutto on saatu kuriin ja Schengenin ulkorajat toimimaan. Jatkossa voisimme ottaa hallitummin pakolaisia suoraan YK:n pakolaisjärjestön, UNHCR:n kautta.”

Sipilän mukaan alkuun päästään hallitusohjelman mukaisella kiintiöllä.

”Jopa kiintiön nostaminen hieman hallitsemattoman maahanmuuton kuriin saamisen jälkeen on parempi tilanne kuin nykyinen hallitsematon tilanne”, Sipilä painottaa.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) arvioi, että Suomen pakolaiskiintiö voi nousta tulevaisuudessa jopa moninkertaiseksi nykyiseen verrattuna.

Orpon mukaan edellytys on, että EU saa hallitsemattoman pakolaisvirran pysyvästi tyrehdytettyä. Orpon mukaan hallitus ei ole kuitenkaan tehnyt uusia päätöksiä pakolaiskiintiön nostosta, mutta kevät näyttää jo suuntaa.

”Jos EU onnistuu jo kevään aikana saamaan ulkorajojen valvonnan kuntoon ja laittomasti Eurooppaan tulevien turvapaikanhakijoiden määrä laskee, ja tämä on pysyvä olotila, silloin koko Euroopan pitää kasvattaa pakolaiskiintiötä. Ja Suomen siinä mukana”, Orpo sanoo.

Orpon mukaan tulevaisuudessa Suomen kiintiö voi olla tuntuvasti suurempi kuin nyt.

”Moninkertainenkin määrä nykyiseen verrattuna on parempi kuin nyt laittomasti tulevat 30  000”, Orpo kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat