Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Musiikinopettaja opiskeli papiksi – ”taivaan isän johdatusta”

Kotimaa
 
Ia Samoil
Matti Oikarinen työskenteli 30 vuotta opettajana.
Matti Oikarinen työskenteli 30 vuotta opettajana. Kuva: Ia Samoil

Papin työssä elämänkokemuksesta ei ole haittaa.

”Ennemmin etua, kun kohdataan ihmisiä usein vaikeissa elämäntilanteissa”, toteaa kajaanilainen Matti Oikarinen, 59, joka on papin uransa alussa Kajaanin seurakuntapastorina.

Takana on 30 vuotta opettajana, potkut, harmitusta ja ”taivaan isän johdatusta”, kuten Oikarinen kuvaa.

Oikarinen irtisanottiin lukion musiikin opettajan virastaan 55-vuotiaana, kun virka lakkautettiin. ”Mielelläni olisin siitä hommasta eläkkeelle jäänyt, mutta jouduin luopumaan. Ikäväähän se oli.”

Asia harmitti paljon senkin vuoksi, että ennen Kajaanin virkaa Oikarinen toimi musiikinopettajana toisella paikkakunnalla. Sieltäkin virka lakkautettiin. ”Mitään mahdollisuutta ei ollut löytää opettajan virkaa Kainuusta.”

Oikarinen haki ja pääsi työmarkkinatuella täysiaikaiseksi opiskelijaksi. Teologian opinnot Joensuun yliopistossa alkoivat ja päättyivät maisterin tutkintoon vuoden ja seitsemän kuukauden kuluttua.

Tähtäimessä oli ensin uskonnon opettajan pätevyys, mutta pian Oikarinen päätti suunnata papin tehtäviin. Vakituista virkaa hänellä ei ole.

Oikarisen mukaan ikääntyviä pidetään työmarkkinoilla hidasteina ihan suotta.

”Kysynpä kuitenkin, että valitsetko taloasi rakentamaan juuri ammattiopistosta valmistuneen kirvesmiehen vaiko sellaisen, joka on rakentanut satoja taloja?”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat