Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teknologia-alalla työskennellyt Sakari Laine tarjoutui vaikka traktorin painoksi

Kotimaa
 
Reijo Hietanen
Sakari Lainetta harmittaa uran päättyminen teknologia-alalla, koska kunto, kyky ja halu töihin ovat tallella. Nyt hän suorittaa linja-autonkuljettajan perustutkintoa.
Sakari Lainetta harmittaa uran päättyminen teknologia-alalla, koska kunto, kyky ja halu töihin ovat tallella. Nyt hän suorittaa linja-autonkuljettajan perustutkintoa. Kuva: Reijo Hietanen

”Mieliala oli tosi musta”, Sakari Laine, 57, kuvailee tuntojaan tultuaan irtisanotuksi teknologia-alalta kaksi vuotta sitten.

”Tiesin, että kun tämän ikäisenä jää työttömäksi, on alhaiset mahdollisuudet löytää uutta paikkaa.”

Asiakasvastaavana keskisuuressa yrityksessä työskennellyt Laine haki myyntipäällikön töitä voimakkaalla otteella.

”Tein viime vuoden alkupuolella yli sata hakemusta ja pelkästään viime elokuussa lähti 40 hakemusta eri puolille maata. Kahdessa haastattelussa kävin, mutta minua ei valittu.”

Lempäälässä asuva Laine uskoo syyn olevan iässä. ”Kaikissa nettihakemuksissa kysytään jo heti alussa syntymäaikaa.”

Laineen 500 päivän ansiosidonnainen työttömyysturva päättyy tässä kuussa. ”Olen aiemmin ollut myös yrittäjänä ja sitä mietin vaihtoehtona. Hämmästytti, kuinka vaikeaa se olisi ollut. Systeemi on niin ehdoton. Kaikki tuet katkeaisivat.”

Laine ei kuitenkaan halunnut elää tarpeettomana ja eteen avautuikin uusi mahdollisuus: linja-autonkuljettajan perustutkinto. Nyt hän on inssiä vaille valmis kuljettaja, jolle tiedossa on töitäkin. ”Olen pedantti ja teen hommia suurella sydämellä. Tarjouduin jo isännälle kesäksi vaikka traktorin keulapainoksi hänen maatilalleen, jos muita ajoja ei riitä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat