Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSTV:ssä käydään keskustelua huutelun tuolla puolen

Kun ohjelmakaavio ei kurista, HS:n suorissa tv-lähetyksissä voidaan kaivautua asioiden ytimeen.

Kotimaa
 
HSTV-keskustelu: Caruna vastaa sähkökritiikkiin
HSTV-keskustelu: Caruna vastaa sähkökritiikkiin
Kotitalouksissa sana Caruna on viime päivinä herättänyt närkästymistä. Sähköverkkoyhtiö aikoo nostaa tuntuvasti sähkönsiirron hintaa, ja se tahkoaa samalla myös hyvät tuotot. Miten tämä on mahdollista, sitä puidaan HSTV:n keskustelussa, jossa on haastateltavana Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen. Toimittaja: Esa Juntunen, kuva: HSTV.

”Nyt pitääkin mennä katkolle.” ”Valitettavasti aikamme on loppu.””Lyhyet vastaukset!” ”Nyt joudun valitettavasti keskeyttämään...” Tähän on tv-ohjelmissa totuttu. Aika loppuu aina kesken. Toinen ohjelma painaa päälle. Tai uutislähetys.

HSTV:n suorissa verkkokeskusteluissa ei jumiteta liian tarkoissa ohjelmakartoissa. HSTV on kuin oikea tv-kanava, mutta koska ohjelmarunko on vapaa, asioihin voidaan paneutua juuri niin kauan kuin halutaan. Ja kyllä niihin paneudutaankin.

Paavo Teittinen ja Marko Junkkari ovat vetäneet HSTV:n pitkiä keskusteluja, joissa aiheet ovat isoja eikä aika lopu kesken.

Ennätys lienee suora lähetys, jossa Itä-Suomen yliopiston sosiologian professori Juho Saari sekä Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju puhuivat sosiaalipolitiikasta lähes kolme tuntia.

”Jos on mahdollisuus tuoda kaksi huippuasiantuntijaa studioon, ja asiasta voidaan oikeasti puhua melkein kolme tuntia ilman, että joku heti vaatii yksinkertaistuksia, se voi aidosti lisätä ymmärrystä”, Teittinen kertoo.

Pitkien keskustelujen sielu ja ydin on itse keskustelu. Keskustelu on itseisarvo ja ymmärrystä lisäävä tekijä.

”Parhaimmillaan tämä on erittäin mullistava foorumi – voimme tehdä verkossa jotain, mitä perinteinen televisio ei voi tehdä. Jos monimutkaisia ja vaikeita asioita esittelee vain pintapuolisesti, se voi johtaa näkemysten eristäytymiseen: kun asiantuntijat vain lausuvat omat repliikkinsä, se johtaa keskusteluun, jossa lukkiudutaan omiin poteroihin. Pahimmillaan se voi jopa vähentää ymmärrystä”, Teittinen sanoo.

Keskusteluista ei haeta kärjekkäitä otsikoita tai uutisvoittoja. Vaan ymmärryksen lisääntymistä. Silloin ihmisten voi antaa selittää asiansa ilman keskeyttämistä ja seuraavaan teemaan siirtymistä.

”Siinä on mahdollisuus johonkin hyvään. Jos valtiovarainministeriön kovin kriitikko ja VM:n suhdannepäällikkö saadaan samaan studioon 2,5 tunniksi, se voi parhaimmillaan olla erittäin hedelmällistä. Siinä päästään huutelun tuolle puolen.”

Pitkät keskustelut ilmestyvät säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta lyhyempiä ajankohtaiskeskusteluja vedetään tiheämmin. HSTV:ssä on puhuttu niin sähkönhinnasta, kovista pakkasista, ruoanhinnasta kuin puolueiden kannatusgallupeistakin – kaikesta mikä ihmisiä kiinnostaa. Keväällä keskustelujen aiheet vain laajenevat uusille aihealueille. Lähiaikoina on tulossa ainakin liikennettä, päivähoitoa ja terveyttä.

Myös näiden keskusteluohjelmien etu on irrottautuminen ohjelmakaavioista. Se mahdollistaa nopean reagoinnin päivän kovimpiin uutisaiheisiin.

”Päivän uutislistaa päästään purkamaan kaikessa rauhassa parhaiden asiantuntijoiden kanssa ilman, että perinteisen tv:n rajoitteet hirttävät kiinni. Meillä ei tule kiire, vaan pystymme rauhassa paneutumaan aiheen syvimpään olemukseen”, kertoo HSTV:n tuore kanavapäällikkö Esa Juntunen.

Uutiskeskustelut kestävät noin vartista puoleen tuntiin, mutta välillä vedetään tuntikin, jos vaikka yritetään perata piensijoittajan kannalta vaikeaa sijoitusympäristöä.

Taannoisen Pariisin terrorismi-iskun kaikki puolet, syyt ja seuraukset käytiin läpi 45 minuutissa.

”Se oli silloin aihe, josta ihmiset janosivat tietoa, joten HS toi kaikki asiaa tuntevat osapuolet saman pöydän ääreen”, Juntunen kertoo.

HSTV:ssä on mahdollista ajaa kahta lähetystä ulos yhtä aikaa ja ottaa vielä yhteys itse tapahtumapaikallekin, jos samaan aikaan on käynnissä useita kiinnostavia uutistilanteita.

Jos kännykän tai muun ruudun ääreen ei pääse juuri suoran aikana, kaikki ohjelmat kokonaan sekä niiden parhaat palat löytyvät myöhemmin HS.fistä.

Uutisiin ja isoihin aiheisiin reagoidaan heti, kun ne tapahtuvat. Sen lisäksi HS:llä on useita vakiintuneitakin ohjelmapaikkoja.

Vuoden ympäri, jokaisena perjantaina Studio Kulmapöydässä haastatellaan ajankohtainen poliitikko noin vartissa. Suorassa lähetyksessä ovat vierailleet niin Timo Soini kuin Alexander Stubbkin sekä joukko hallituksen muita ministereitä, europarlamentaarikkoja ja työmarkkinajohtajia.

Mihin Super Bowl ratkeaa?
Mihin Super Bowl ratkeaa?
HSTV:n suorassa lähetyksessä pureskeltiin läpi, mihin ratkeaa sunnuntaiyönä pelattava amerikkalaisen jalkapallon mestaruusottelu Super Bowl. Studiossa Nelosen selostaja Mika Laurila, pitkäaikainen valmentaja Atte Kniivilä ja HS:n Paavo Teittinen.
HSTV:n liikenneväittely: Ajaako Helsinki autoilijat ahtaalle?
HSTV:n liikenneväittely: Ajaako Helsinki autoilijat ahtaalle?
Ovatko pyöräilijät kaapanneet Helsingissä vallan? Mahtuvatko autoilijat kaupunkibulevardeille? Rakennetaanko lähiöihin raitiotielinjoja? Tuleeko Helsinkiin ruuhkamaksuja? Näitä asioita puidaan HSTV:n liikennekeskustelussa, jossa nokikkain ovat kokoomuksen Pia Pakarinen ja vihreiden Otso Kivekäs. Kuva: HSTV.
Mitä VTT-tapaus kertoo tutkimuksesta – voiko tieteeseen luottaa?
Mitä VTT-tapaus kertoo tutkimuksesta – voiko tieteeseen luottaa?
HSTV:n studiokeskustelussa VTT:n pääjohtaja Antti Vasara, HS:n tutkiva toimittaja Katja Kuokkanen ja Helsingin yliopiston emerituskansleri Kari Raivio puhuvat siitä, mikä ajaa tiedevilppiin ja miten sitä vastaan voidaan taistella.
Markus Jokela / HS
Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen (vas.) puolustelee hinnankorotuksia sähköverkon uudistus tarpeilla. Haastattelijana HSTV:n kanavapäällikkö Esa Juntunen.
Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen (vas.) puolustelee hinnankorotuksia sähköverkon uudistus tarpeilla. Haastattelijana HSTV:n kanavapäällikkö Esa Juntunen.
Rio Gandara / HS
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (vas.) Studio Kulmapöydän vieraana, haastattelijoina HS:n Juha-Pekka Raeste ja Marko Junkkari.
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (vas.) Studio Kulmapöydän vieraana, haastattelijoina HS:n Juha-Pekka Raeste ja Marko Junkkari.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat