Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alaisen mukaan Jari Aarnion nimi ei koskaan noussut esille paritus- tai huumetutkinnassa

Aarnion mainitsema, Libyaan liittyvä paritustutkinta loppui alkuunsa, kun ”liian isot varpaat tulivat näkyviin”, kertoi todistajana kuultu Aarnion alainen.

Kotimaa
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa 19. tammikuuta.
Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa 19. tammikuuta. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Alaisen mukaan Jari Aarnion nimi ei koskaan noussut esille takavuosien paritus- tai huumerikosten tutkinnassa.

”No ei todellakaan”, todistajana kuultu rikosylikonstaapeli Harri Talvikangas sanoi. Hän jäi eläkkeelle neljä kuukautta sitten.

Talvikangas nosti esille Libyaan liittyvän paritustutkinnan, jollaisesta myös Aarnio on aiemmin kertonut.

Aarnio on itse selittänyt mittavia käteisvarojaan sillä, että hän sai rahat vuonna 2002 paritus- ja muilla hämärätoimilla rikastuneelta suomalaismiljonääriltä. Aarnion mukaan miljonääri välitti Libyaan ja muihin arabimaihin suomalaisia luksusprostituoituja. Aarnio kertoi huolehtineensa miljonäärin turvajärjestelyistä muun muassa silloin, kun tämä tapasi paritusbisnestensä takia arabiliikemiehiä.

Miljonäärin nimi ei sanonut Talvikankaalle yhtään mitään. Sen sijaan hän kertoi muistavansa 1980-luvulta tutkinnan, jossa Libyan pitkäaikaisen johtajan Muammar Gaddafin hoviin vietiin escort-tyttöjä.

Samoja naisia kuljetettiin Talvikankaan mukaan helikoptereilla ympäri Suomea harjannostajaisiin ”viihdyttämään herroja”, ja myös asuntokauppoja vauhditettiin naisten avulla kiinteistönvälitysfirmojen takahuoneissa.

Hotelli Presidentin yökerhoon linkittyvä tutkinta loppui Talvikankaan mukaan kuitenkin heti alkuunsa.

”Elannon pääjohtajalta tuli tutkijoille vip-kortit hotelli Presidentin yökerhoon. Tutkinta lopetettiin, kun tuli liian isot varpaat näkyviin.”

Talvikangas kertoi, että paritusjuttu oli hyvin poliisijohdon, suojelupoliisin ja poliittisen johdon tiedossa. Tutkintaa ei kuitenkaan saanut jatkaa.

”Todennäköisesti toiminta jatkui, koska siihen ei voinut puuttua”, Talvikangas sanoi.

Talvikankaan mukaan poliisin tietoon ei tullut, että Aarnio ollut jutussa mukana.

”Ei tytöt puhunut mitään, että joku poliisi olisi siellä säätämässä asiaa”, Talvikangas sanoi.

Aarnion oman kertomuksen lisäksi myös virolainen alamaailman toimija Veiko on liittänyt Aarnion paritustoimintaan. Veikoa on tarkoitus kuulla todistajana parin viikon päästä.

Aarnio nosti Veikon nimen esille kertoessaan käteisrahastaan. Hänen mukaan Veiko toi hänelle 447 000 euroa käteistä juuri ennen miljonäärin kuolemaa vuonna 2002.

Aarnio ei tiennyt Veikon sukunimeä, mutta poliisi pääsi hänen jäljilleen 7 päivää -lehdessä olleen haastattelun perusteella.

Esitutkinnassa Veiko on kertonut välittäneensä Aarniolle rahaa useita kertoja, mutta sanonut, että rahat eivät olleet peräisin miljonääriltä, vaan virolaisesta alamaailmasta. Veiko liitti Aarnion osaksi paritus- ja dopingbisnestä.

Talvikankaan mukaan hän ei ole koskaan kuullut, että Aarniolla olisi mitään tekemistä sen enempää parituksen, dopingaineiden kuin huumerikosten kanssa. Hän arveli, että jos Aarnio olisi ollut näissä hämärähommissa mukana, alaiset olisivat saaneet toisenlaisia ohjeita.

”Luulisi, että asia olisi paljastunut. Muutaman kerran Jaria on harmittanut, että olemme ottaneen jonkun väärään aikaan kiinni, mutta ei hän meille ole tullut huutamaan.”

Myös Aarnion puolustus teki selväksi, ettei Aarniolla ole ollut mitään tekemistä parituksen kanssa. Hän on myös kiistänyt kaikki syytteet törkeistä huumerikoksista.

Talvikangas myös kertoi, että Aarnio sai tiedon häntä vastaan vireillä olevasta tutkinnasta puoli vuotta ennen kuin siitä virallisesti ilmoitettiin hänelle. Virallisen tiedon Aarnio sai syyskuussa 2013.

Talvikankaan mukaan puoli vuotta aiemmin, kevättalvella 2013 eräs henkilö otti häneen yhteyttä ja pyysi tapaamiselle.

”Minulle kerrottiin, että iso pyörä on pyörähtänyt ja sanottiin, että älä ole Jarin kanssa missään tekemisissä”, Talvikangas kertoi. Hänelle myös kerrottiin, että ilmiannon Aarniosta on tehnyt prostituoitu ”Saara”.

Talvikankaan mukaan hän kertoi tapaamisesta esimiehelleen ja keskusteli vielä samana päivänä tutkinnasta Aarnion kanssa. Aarnio oli kironnut raskaasti, että ”Saaran” kanssa on vuosien varrella ollut paljon sählinkiä.

Talvikangas kertoi myös tunteneensa United Brotherhood -rikollisjärjestön johtohahmoihin kuuluneen Keijo Vilhusen vuosikymmenten ajan.

Hän antoi ymmärtää, ettei Aarniolla ja Vilhusella ole läheisiä yhteyksiä. Hänen mukaansa Jari Aarnio oli esimerkiksi kehottanut häntä ”kaivamaan Keke pintaan”, kun Lahden poliisi etsiskeli Vilhusta huumejuttuun liittyen.

Nyt Vilhunen on syytteessä siitä, että hän olisi yhdessä Aarnion kanssa osallistunut hasistynnyreiden salakuljetukseen.

Tietolähdetoiminnasta Talvikangas kertoi, että joskus rysän päältä kiinni jäätyään tietolähde saattoi ilmoittaa usean poliisin nimen, joiden tietolähteitä he ovat ja joihin kannattaisi olla yhteydessä. Talvikangas arveli heidän olettaneen tuttujen poliisien auttavan pulasta. Talvikankaan mukaan rötöstelleitä tietolähteitä ei kuitenkaan autettu.

”Jarin ohjeet olivat, että tekee hyvää äijälle mennä linnaan välillä. Tiedottaja on silloin paljon uskottavampi.”

Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat