Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Selvitys: Fimea voi jäädä sittenkin Helsinkiin – täyskäännös seitsemän vuoden alueellistamiseen

Ministeri Mäntylän mukaan Fimean työntekijöiden on saatava vihdoinkin työrauha.

Kotimaa
 
Timo Hartikainen / Lehtikuva
Fimean tiloja Kuopiossa.
Fimean tiloja Kuopiossa. Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean päätoimipaikka voi sittenkin jäädä Helsinkiin.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps) asettama selvitysryhmä tarjosi tiistaina raportissaan täyskäännöstä seitsemän vuotta jatkuneeseen Fimean alueellistamiseen, jonka päämäärä on ollut Fimean siirto Helsingistä Kuopioon.

Selvitysryhmän vetäjän, ylijohtaja Kirsi Varhilan mukaan ehdotuksella pyritään turvaamaan Fimean kilpailukyky ja toiminnan hyvä laatu.

Kuopioon jäisi lääkehoitojen arviointiin ja lääkehuollon kehittämiseen keskittyvät tehtävät. Helsinkiin sijoittuisivat pääosa toiminnoista mukaan lukien laboratorio, hallinto ja johto.

Mäntylä ei vielä tiistaina halunnut ottaa kantaa asiaan, mutta kiitteli selvitysryhmää perusteellisesta työstä.

”Perehdyn nyt raporttiin huolellisesti. Tavoitteena on saada asia hallituksen käsittelyn mahdollisimman pian, jo lähiviikkoina”, Mäntylä sanoi.

Mäntylä korosti, että tärkeintä olisi saada Fimean työntekijöille vihdoin työrauha.

Keskustalainen sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk) päätti lakkauttaa Helsingissä sijaitsevan Fimean ja perustaa uuden Kuopioon 2009. Noin 70 Fimean työntekijää irtisanoutui.

Työtekijöistä 163 on edelleen Helsingissä, Kuopiossa 56 ja Turussa kuusi. Vuosia jatkunut epävarmuus työpaikan sijainnista on vahingoittanut viraston toimintaa.

”Yksi sukupolvi menetettiin. Yritämme nyt kynsin hampain pitää kiinni nykyisestä henkilöstöstä”, Fimean ylijohtaja Sinikka Rajaniemi sanoo.

Selvitysryhmä perustelee ehdotustaan sillä, että Fimean tuloista 80 prosenttia tulee asiakkailta, joista suurin osa on kansainvälisiä. Fimea pystyy parhaiten palvelemaan heitä Helsingissä.

Yksi Fimean päätehtävistä on kilpailla Euroopan lääkeviraston toimeksiannoista. Selvitysryhmä kuuli myös Euroopan lääkeviraston pääjohtajaa, professori Guido Rasia.

Rasin mukaan Fimea pystyy säilyttämään asemansa kansainvälisissä toimeksiannoissa pitämällä kiinni kokeneista asiantuntijoistaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat