Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postinjakajat alkavat auttaa vanhuksia kotiaskareissa – Etelä-Karjalassa käynnistyy vuoden kestävä kokeilu

Sosiaali- ja terveyspiirin työntekijät vastaavat edelleen tehtävistä, jotka vaativat terveydenhoidon osaamista ja muuta hoivapätevyyttä.

Kotimaa
 
Pentti Nissinen
Postin työntekijät ryhtyvät avustamaan asiakkaita Etelä-Karjalassa myös esimerkiksi ruokailussa.
Postin työntekijät ryhtyvät avustamaan asiakkaita Etelä-Karjalassa myös esimerkiksi ruokailussa. Kuva: Pentti Nissinen

Postinjakajien työsarka laajenee Etelä-Karjalassa kotihoidon puolelle. Posti kertoo aloittaneensa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) kanssa vuoden kestävän kokeilun, jossa työntekijät auttavat vanhuksia ja vammaisia postinjakelun ja ruokatoimitusten yhteydessä myös muissa askareissa.

Postinjakajien tehtäviin voivat kuulua Etelä-Karjalassa tästä lähin myös esimerkiksi aterian lämmittäminen ja ruokailussa auttaminen.

Eksotesta kerrotaan Postin tarjoaman lisäavun olevan tarpeellista ja myös kasvattavan asiakkaiden turvallisuudentunnetta.

”Olemme saaneet asiakkailta hyvää palautetta. Postin työntekijät ovat myös asiakkaille entuudestaan tuttuja ateriakuljetusten ja postinjakelun yhteydestä”, kertoo Eksoten hoivajohtaja Taina Jaako Postin tiedotteessa.

Aivan kaikkeen postinjakajien ei tarvitse venyä: Eksoten työntekijät vastaavat edelleen tehtävistä, jotka vaativat terveydenhoidon osaamista ja muuta hoivapätevyyttä.

Kannattavuusongelmista kärsivä Posti on jo aiemmin kertonut uusista kokeiluista, joissa postin perinteisiin tehtäviin yhdistyvät muunlaiset tehtävät.

Esimerkiksi Pohjois-Suomessa on käynnissä kokeilu, jossa Postin työntekijät huolehtivat myös vartioinnista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat