Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnair, SAS ja Norwegian suostuvat perumaan raskaana olevan matkan zikavirusalueelle

Kotimaa
 

Monet lentoyhtiöt antavat raskaana olevien naisten perua jo ostetun matkan, jos kohteena olevassa maassa esiintyy zikavirusta. Peruutus onnistuu esimerkiksi SAS:n, Norwegianin ja Finnairin lennoilla.

SAS ja Norwegian tiedottivat päätöksistään aiemmin, Finnair teki päätöksen tänään keskiviikkona. Vielä aamupäivällä Finnairin viestinnästä kerrottiin, että peruutus ei onnistu automaattisesti. Iltapäivällä Finnair kertoi, että raskaana oleva saa peruuttaa zikavirusalueelle varatun matkan, jos hänellä on lääkärintodistus raskaudesta.

Matkatoimistojen linja peruutusten suhteen vaihtelee. Aurinkomatkoilla peruutus onnistuu, Tjäreborg sen sijaan ilmoittaa normaalien peruutusehtojen koskevan myös raskaana olevia.

Laki vaatii kuitenkin matkatoimistoja suostumaan matkan perumiseen, jos kuluttajalla on perusteltu syy uskoa, että matka uhkaisi hänen henkeään tai terveyttään. Ylitarkastaja Satu Toepfer Kilpailu- ja kuluttajavirastosta kertoo tämän velvoittavan matkatoimistoja, mutta ei lentoyhtiöitä.

Lentoyhtiöillä peruutusvelvollisuutta ei siis ole, mutta Toepfer ohjeistaa neuvottelemaan asiasta, jos lentoyhtiö ei suostu peruutukseen.

”Laki sanoo, että sopimusehdot eivät saa olla kohtuuttomat. Kannattaa ilman muuta neuvotella asiasta”, Toepfer sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat