Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös Tampere haaveilee tunnin junasta

Kotimaa
 

Tampere

Myös Tampereella elää toive, että Helsinkiin pääsisi joskus tunnissa junalla. Teoriassahan se olisi tehtävissä, sillä Pendolino kulkee kahta sataa, kun kaupunkien väli on reilusti alle kaksi sataa kilometriä. Toistaiseksi se on kuitenkin pelkkä haave ja siihen on syynsä.

”Helsingin ja Tampereen väli on Suomen liikennöidyin rataosuus ja se alkaa olla kapasiteettinsa rajoilla”, sanoo johtaja Peer Haataja Tampereen kauppakamarista.

”Kyllähän väli parhaimmillaan menee noin puoleentoista tuntiin, mutta kolmannella raiteella se saataisiin tuntiin. Silloin Tampereen aluetta voisi käyttää tehokkaammin myös pääkaupunkiseudun työmarkkina-alueena.”

Pendolinon puolitoistatuntinen on siis se, mihin nyt parhaimmillaan päästään, mutta puoli tuntia tästä pois, niin kaupungit olisivat merkittävästi ”lähempänä” toisiaan.

”Lyhyellä aikavälillä en näe kolmatta raidetta kauhean todennäköisenä, mutta sen suunnittelu täytyy jo aloittaa. Se toteutuisi sitten joskus useiden vuosien jälkeen. Se on kyllä huomioitu jo maakuntakaavassa eli siihen on valmistauduttu”, Haataja sanoo.

Ja jos on väli nyt täyteen ahdettu, niin teollisuuden tuoreehkot investoinnit eivät sitä ainakaan vähennä. Tunnin haaveen tiellä voi siis olla myös muutoin kasvuun lähtevä teollisuus.

”Esimerkiksi Äänekosken uusi biotuotetehdas tulee pääsääntöisesti kuljettamaan raiteita pitkin sen sellun Vuosaareen ja mahdollisesti myös Kuopion seudulle on tulossa vastaavan alan kilpailija. Silloin rahtiliikenne lisääntyy edelleen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat