Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Antti Pelttari jatkaa suojelupoliisin päällikkönä

Pelttarin kausi kestää viisi vuotta.

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Antti Pelttari
Antti Pelttari Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suojelupoliisin päälliköksi on nimitetty Antti Pelttari, joka on toiminut Supon määräaikaisena päällikkönä vuodesta 2011 lähtien. Pelttarin kausi alkaa maaliskuussa ja kestää viisi vuotta. Valtioneuvosto päätti nimityksestä torstaina.

Pelttari nimitettiin ensi kertaa Supon johtoon vuonna 2011, kun aiempi päällikkö Ilkka Salmi lähti EU:n tilannekeskuksen johtajaksi Brysseliin. Viime vuoden joulukuussa selvisi, ettei Salmi palaa virkaansa, kun hänet nimitettiin EU:n komission turvallisuusjohtajaksi.

Pelttari on 50-vuotias oikeustieteen kandidaatti. Ennen Supoa hän työskenteli silloisen sisäministerin Anne Holmlundin (kok) poliittisena valtiosihteerinä. Sitä ennen Pelttari työskenteli sisäministeriön kansainvälisten asioiden yksikön ylijohtajana. Hän on työskennellyt myös eduskunnassa.

Pelttarin lisäksi Supon päällikön paikasta kilpailivat loppumetreille asti nykyiset Supon apulaispäälliköt Petri Knape ja Olli Kolstela. Sisäministeriön nimitysmuistion mukaan Pelttari ajoi muiden hakijoiden ohi monipuolisen työkokemuksen ja laajan verkostonsa ansiosta.

”Kärkihakijoista Pelttari on toiminnassaan erityisen vahvasti verkostoitunut ja vuorovaikutteinen, ja Pelttarin tehtäväalaan liittyvien sidosryhmäyhteistyöverkostojen voidaan arvioida olevan kärkihakijoista laajinta ja monipuolisinta”, muistiossa todetaan.

Muistion mukaan Pelttarilla on myös eniten näyttöjä kehittämishankkeiden johtamisesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat