Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskunta ihmetteli Suomeen saapuvaa USA:n lentolaivuetta

Soini kiisti yhteisharjoituksen liittyvän Nato-lähentymiseen.

Kotimaa
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Ulkoministeri Timo Soini kiisti torstaina eduskunnan kyselytunnilla arviot, joiden mukaan Suomeen yhteisharjoituksiin saapuva USA:n lentolaivue liittyisi Suomen lähentymiseen Natoon.
Ulkoministeri Timo Soini kiisti torstaina eduskunnan kyselytunnilla arviot, joiden mukaan Suomeen yhteisharjoituksiin saapuva USA:n lentolaivue liittyisi Suomen lähentymiseen Natoon. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Eduskunta kohisi kyselytunnilla torstaina koulutus- ja lentoharjoituksesta, johon osallistuu lentolaivue Yhdysvalloista. Vasemmiston Markus Mustajärvi kysyi keneltä, kenelle ja milloin kutsu Yhdysvaltain laivueen tulosta Suomeen on tullut.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) ei ollut vastaamassa kysymykseen, eikä kukaan paikalla olleista ministereistä osannut siihen vastata.

Ulkoministeri Timo Soini (ps) sanoi, että presidentillä vahvistettu ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta linjasi syksyllä, että puolustusvoimat osallistuu yhteisharjoitukseen. Aloitteen tekijästä hänellä ei ollut tietoa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi, että harjoitusta on suunniteltu yhdessä kuten kaikkia yhteistoimintaharjoituksia. Sekään ei ollut vastaus Mustajärven kysymykseen.

Mustajärvi kysyi, olisiko syytä parantaa tiedonkulkua että eduskunta pysyy ajan tasalla näin tärkeistä asioista.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) piti sitä aiheellisena. Hän piti perusteltuna, että eduskunnan elimiä informoitaisiin välittömästi kaikista harjoituksista.

”Olennaista on, kuka on tehnyt aloitteet. Siihen on saatava vastaukset, se ei saa jäädä hämärän peittoon”, hän sanoi.

”Sillä loitonnetaan perusteettomia epäilyjä, joita asiaan liittyy”, Kanerva sanoi.

Vasemmiston epäilyt liittyvät Suomen lähentymiseen Natoon. ”Tällä ole mitään tekemistä Naton kanssa”, laukoi Timo Soini.

Entinen puolustusministeri Carl Haglund (r) ei ymmärtänyt, että asiasta tehdään isoa dramatiikkaa.

”Se on yhtä dramaattista kuin että roska-auto käy tyhjentämässä roskiksen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat