Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ravintola-ala kiittää uudistusaikeista

Kotimaa
 
Outi Pyhäranta
Timo Lappi
Timo Lappi Kuva: Outi Pyhäranta

Alkoholin anniskeluaikoja ja asiakaspalvelua koskevia säännöksiä aiotaan vapauttaa alkoholilain uudistamisen yhteydessä. Esimerkiksi ravintoloiden anniskelulupien jaosta A-, B- ja C-oikeuksiin luovuttaisiin.

Ravintoloiden anniskelun jatkoajan luvanvaraisuudesta luovutaan eli yritykset voisivat jatkaa alkoholitarjoilua vain ilmoittamalla viranomaisille.

”On ilahduttavaa, että viimeinkin tämä hallitus on lähtenyt oikeasta lähtökohdasta, että ravintola on paras paikka nauttia alkoholia. Se on valvottua, se tuo eniten työpaikkoja ja verotuloja, sanoo Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi.

Suurimmissa vaikeuksissa ovat Lapin mukaan yöravintolat, joilta tuloja vie matkustajatunti Virosta ja tulevaisuudessa alkoholin verkkokauppa.

”Olisiko mahdollista vapauttaa anniskeluajat kokonaan niin, ettei olisi minkäänlaista sääntelyä? Englannissa näin tehtiin noin 10 vuotta sitten. Meidän lukemien selvitysten perusteella se ei ole tuonut pelättyjä haittavaikutuksia.”

Tämä antaisi ravintoloille entistä suurempia vapauksia aukioloaikoihin, mikä purkaisi Lapin mukaan esimerkiksi yön taksijonoja.

”Ravintolaelinkeinolta on mennyt arviolta toistakymmentätuhatta työpaikkaa, kun alkoholin kulutus ravintoloissa on laskenut.”

”Vuodesta 1995 vuoteen 2014 alkoholin kokonaiskulutus ei ole muuttunut, mutta ravintoloiden osuus on laskenut 25:stä 10 prosenttiin, ja heikko suunta jatkuu edelleen.”

Edunvalvontajärjestö toivoo myös, että anniskelun arvonlisävero lasketaan samalle tasolle kuin ravintolaruoan arvonlisävero. ”Alennuksen pitäisi mennä hintoihin eli asiakkaalle.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat