Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijoiden aiheuttamissa kustannuksissa muhii suurriita

”Olisi oikeudentajun vastaista leikata kansalaisten palveluja turvapaikkakulujen takia”, sanoo perussuomalaisten Sampo Terho.

Kotimaa
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Sampo Terho
Sampo Terho Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Perussuomalaisten mielestä turvapaikkatilanteesta aiheutuvat kulut pitäisi siirtää budjetin menokehyksen ulkopuolelle ja rahoittaa valtion ottamalla lisälainalla. Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kertoi kannasta Ylen Ykkösaamussa.

Terhon mukaan satoihin miljooniin euroihin tänä vuonna nousevia kuluja turvapaikanhakijoiden ylläpidosta voi pitää ennakoimattomana kertaluonteisena menona samaan tapaan kuin esimerkiksi työttömyysmenoja.

”Se, että menot siirretään menokehyksen ulkopuolelle tarkoittaa sitä, että ne katetaan joko verottamalla tai velalla. Todennäköisesti ne päädyttäisiin maksamaan velalla. Se ei ole siinä mielessä ongelma, että EU:n komission, joka vahtii euromaiden velkaantumista on jo linjannut, että turvapaikanhakijoista aiheutuvia kustannuksia ei lasketa velkaantumiskehitykseen”, Terho sanoi Ylellä.

Terhon mukaan turvapaikkamenojen pitäminen menokehyksen sisällä johtaisi siihen, että kansalaisten palveluja jouduttaisiin leikkaamaan vastaavalla summalla.

”Se tarkoittaisi sitä, että populistinen heitto, jonka mukaan heitetään suomalainen mummo ulos palveluista ja otetaan turvapaikanhakija tilalle, pitäisikin paikkansa. Jokainen vastuullinen poliitikko ymmärtää, että se lisäisi Suomen tilanteen kireyttä entisestään”, Terho sanoi.

Perussuomalaisten kannatus on pudonnut vajaan vuoden kestäneen hallitustaipaleen aikana pohjalukemiin. Terhon mielestä on silti hyvä, että puolue on hallituksessa.

”Jos olisimme oppositiossa, puolueen suosio olisi varmasti 30 prosentin yläpuolelle. Pidän silti hyvin tärkeänä, että olemme hallituksessa mukana tekemässä päätöksiä ja ne näkyvät Suomen linjassa koko ajan. Olemme oppositiossa varoitelleen Suomen maahanmuuttopolitiikasta 20 vuotta ja mitään ei tapahtunut”,Terho sanoi.

Hallitus on toteuttamassa useita perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisen ohjelman sisältämiä kiristyksiä maahanmuuttolainsäädäntöön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat