Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räntäsade tekee ajokelistä huomenna erittäin huonon – ensi viikolla taas aurinkoa

Viikon kuluttua alkavaa Etelä-Suomen koulujen talvilomaa koskevat ennusteet ovat toistaiseksi vaihtelevia.

Kotimaa
 
Päivän sää 14.2.2016
Päivän sää 14.2.2016

Kolmen viikon lomasesonki kotimaassa

  Koulujen talvilomat pidetään tänäkin vuonna vakiintuneeseen tapaan porrastetusti kolmen viikon jaksolla helmi–maaliskuussa.

  Viikolla 8 (22.–26.2.) lomaillaan Etelä-Suomessa. Vapaalla ovat Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan sekä Ahvenanmaan koulut.

  Viikolla 9 (29.2.–4.3.) vuorossa on Väli-Suomi, esimerkiksi Tampere, Vaasa, Jyväskylä, Mikkeli ja Kouvola.

  Viikolla 10 (7.–11.3.) talvilomaa vietetään Itä- ja Pohjois-Suomessa, esimerkiksi Kuopiossa, Joensuussa, Kajaanissa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Paikoin sakeaksi ja puuskittaiseksi äityvä lumi- ja räntäsade sotkee liikennettä etenkin etelärannikolla sunnuntaina. Ajokeli on erittäin huono Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa ja muualla Suomessa huono.

HS:n meteorologin Jesse Heikkilän mukaan sunnuntaiaamuna sade tulee pääosin lumena, jota voi etelärannikolla sataa paikoitellen runsaasti, jopa kymmenen senttiä.

”Jos puuskat yltyvät kunnolla, aamupäivällä voi tulla myös lumipyryä. Lumi on märkää, ja maan etelä- ja keskiosissa voi muodostua myös tykkyä”, Heikkilä sanoo.

Päivällä sade muuttuu rännäksi Etelä- ja Lounais-Suomessa. Lähes koko maassa sunnuntai on kuitenkin enimmäkseen pilvinen ja sateinen sekä pikkupakkasella.

Maanantaina sää poutaantuu lännestä alkaen, ja tiistai on Heikkilän mukaan aurinkoinen lähes koko maassa. Kaiken kaikkiaan koko viikko on varsin poutainen ja aurinkoisen talvinen – ihanteellinen viikko talvilomailijoille.

”Jos sateet tulevat sunnuntaina lumena, on mahdollista, että maa pysyy ensi viikolla valkoisena, koska luvassa on pikku pakkasta”, Heikkilä sanoo.

Viikon kuluttua alkavaa Etelä-Suomen koulujen talvilomaa koskevat ennusteet ovat toistaiseksi vaihtelevia. Vielä epävarmojen säämallien mukaan näyttää kuitenkin siltä, ettei tiedossa ole dramaattista käännettä lämpötilaan tai sateisiin. Lomasäätä yli viikon päähän ei Heikkilän mukaan vielä kannata ennustaa.

Vesa Moilanen / Lehtikuva
Lunta satoi lauantaina aamulla Viikinmäen kohdalla.
Lunta satoi lauantaina aamulla Viikinmäen kohdalla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat