Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virolaisryhmittymää epäillään mittavista omaisuusrikoksista – saalista säilytettiin maatilalla Orimattilassa

Kohteena oli muun muassa moottoripyöriä, kuorma-autoja, mönkijöitä ja rakennustarvikkeita.

Kotimaa
 
Vantaalaisyrityksen valvontakamerat tallensivat rikollisryhmän toimet
Vantaalaisyrityksen valvontakamerat tallensivat rikollisryhmän toimet
Virolaisryhmä varasti viime vuonna muun muassa kupariputkia yrityksen pihalta Vantaalla. Kuva: Poliisi.

Poliisi epäilee virolaisen rikollisryhmittymän tehneen mittavia omaisuusrikoksia eri puolilla Etelä-Suomea viime kevään ja syksyn välisenä aikana. Rikosten kohteena oli poliisin mukaan muun muassa moottoripyöriä, kuorma-autoja, mönkijöitä ja rakennustarvikkeita.

Varastetun omaisuuden arvo oli yhteensä noin 400 000 euroa.

Keskusrikospoliisi tiedotti rikosvyyhdistä maanantaina. Krp on tutkinut rikoskokonaisuutta yhdessä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa.

Poliisi luonnehtii virolaisten toimintaa järjestäytyneeksi ja ammattimaiseksi. Ryhmittymän jäsenet ovat tehneet omaisuusrikoksia eri kokoonpanoissa ryhminä. Heillä oli käytössään kuorma-autoja anastetun omaisuuden kuljettamista varten.

”Yhtä rikosta on voinut olla tekemässä jopa seitsemän henkilöä”, kertoo keskusrikospoliisin rikoskomisario Markku Heinikari.

Valtaosa virolaisepäillyistä on asunut pääkaupunkiseudulla Suomessa. Ainakaan poliisin tietoon ei ole tullut, että epäillyt olisivat aiemmin syyllistyneet yhtä laajaan rikolliseen toimintaan.

Varastettuja tavaroita säilytettiin poliisin mukaan maatilalla Orimattilassa. Poliisi teki lokakuussa maatilalle kotietsinnän ja takavarikoi sieltä runsaasti varastetuksi ilmoitettua omaisuutta kuten mönkijöitä, rakennustarvikkeita ja kuorma-auton.

Poliisi epäilee, että maatilan ladossa säilytettiin viime kesänä muun muassa 13:a moottoripyörää, jotka oli varastettu toukokuussa merikonteista Kotkan Mussalosta.

Ryhmittymän epäillään välittäneen varastettuja moottoripyöriä maatilalta paketti- ja kuorma-autoilla muun muassa Viroon. Virosta on takavarikoitu useita Kotkasta varastettuja moottoripyöriä.

Ryhmittymän jäsenten epäillään myös varastaneen Kirkkonummen Veikkolassa yhteensä noin 110 000 euron arvosta omaisuutta moottoripyörävarusteiden maahantuontiyrityksestä. Varkaat saivat saaliiksi muun muassa kypäriä ja moottoripyöräasusteita.

Samaan maahantuontiliikkeeseen kohdistui huhtikuun ja elokuun välisenä aikana kaikkiaan viisi varkaustapausta. Poliisin mukaan varkaat olivat tunkeutuneet liikkeeseen katon kautta ja onnistuneet harhauttamaan hälytysjärjestelmiä niin, etteivät ne aina toimineet.

Poliisi epäilee ryhmittymän varastaneen myös kupariputkia yrityksen pihalta Vantaalla ja välittäneen niitä Helsingissä sijaitsevalle yritykselle.

Kyseisen helsinkiläisyrityksen tiloista löytyi kotietsinnässä muun muassa Espoosta syyskuussa varastettuja kuparikeloja ja Riihimäeltä syys–lokakuussa varastettuja kuorma-auton renkaita.

Poliisin mukaan yrityksen pihassa oli virolaisten käyttämä kuorma-auto, jonka sisällä puolestaan säilytettiin Espoosta ja Kauniaisista varastettuja työkoneita.

Rikosvyyhdissä on kaikkiaan 16 rikoksista epäiltyä. Heistä kahdeksan on ollut vangittuina ja kuusi pidätettyinä.

Anastettua omaisuutta on poliisin mukaan saatu takavarikoitua yhteensä noin 250 000 euron arvosta.

Vyyhti siirtyy poliisilta syyteharkintaan helmikuun aikana.

Rikollisryhmittymän epäillään säilyttäneen varastettua omaisuutta maatilalla Orimattilassa. Poliisi löysi kuvan moottoripyöristä yhden epäillyn tietokoneelta.
Rikollisryhmittymän epäillään säilyttäneen varastettua omaisuutta maatilalla Orimattilassa. Poliisi löysi kuvan moottoripyöristä yhden epäillyn tietokoneelta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat