Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paloittelumurhaajaa epäillään jälleen uusista rikoksista – oikeus käsittelee vangitsemista tiistaina

Markus Pönkää epäillään taas törkeästä petoksesta ja ampuma-aserikoksista

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Aiemmin paloittelumurhasta tuomittu Markus Pasi Pönkä Helsingin käräjäoikeudessa 5. lokakuuta 2015.
Aiemmin paloittelumurhasta tuomittu Markus Pasi Pönkä Helsingin käräjäoikeudessa 5. lokakuuta 2015. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Helsingin käräjäoikeus käsittelee huomenna tiistaina pakkokeinoistunnossa paloittelumurhaajana tunnetun Markus Pasi Pöngän, 32, vangitsemista. Pönkää epäillään 11. helmikuuta 2016 tehdystä törkeästä petoksesta ja kahdesta ampuma-aserikoksesta, jotka ajoittuvat tämän vuoden tammikuulle.

Poliisi pyytää, että asia käsitellään oikeudessa salaisena.

Pönkä tuomittiin vuonna 2007 Tallinnassa tehdystä paloittelumurhasta. Murhatuomiosta hän pääsi ehdonalaiseen vuoden 2014 lopussa, mutta syyllistyi heti petoksiin ja väärennöksiin.

Viime marraskuussa hänet tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa vankeuteen kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi törkeistä petoksista ja törkeistä väärennöksistä sekä ampuma-aserikoksista.

Lisäksi häntä syytettiin varakkaan henkilön sieppausaikeista, mutta tämä syyte hylättiin. Syyttäjä Eija Velitski vei jutun hovioikeuteen. Pönkä on saanut olla vapaalla odottamassa tuomion lainvoimaisuutta.

Pöngän tapaus herätti huomiota aiemmin lokakuussa, kun asiaa käsiteltiin käräjäsalissa. Pönkä pääsi vapaaksi kesken oikeudenkäynnin ja käveli pois oikeustalolta, kun edellytyksiä hänen vangittuna pitämiselleen ei enää ollut. Helsingin hovioikeus kumosi vangitsemispäätöksen, josta hän oli valittanut oltuaan noin puoli vuotta vangittuna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat