Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talviloma alkaa lähes koko maassa lumisena – etelässä kannattaa ottaa lumesta kaikki irti viikonloppuna

Ilmatieteen laitos varoittaa lumivyöryistä. Varoitustaso on nyt monessa hiihtokeskuksessa toiseksi korkeimmalla tasolla.

Kotimaa
 
Hiihtolomaviikolla aurinko ja lumi ovat etelässä vähissä
Hiihtolomaviikolla aurinko ja lumi ovat etelässä vähissä
Etelä-Suomen hiihtolomaviikko lähestyy! HS:n meteorologi Ida-Reetta Jokela kertoo, millaisessa säässä lomaa vietetään. Toimittaja: Esa Juntunen, kuvaus ja editointi: Terhi Liimu.

Koululaisten hiihtolomaviikoista ensimmäinen käynnistyy viikonloppuna hyvässä talvisäässä. Etelä- ja lounaisrannikkoa lukuun ottamatta koko maassa on lunta, ja se pysyy maassa todennäköisesti etelässäkin ainakin viikonlopun yli.

Helsingin Sanomien meteorologi Ida-Reetta Jokela neuvoo eteläsuomalaisia ottamaan lumesta kaiken irti viikonloppuna, sillä seuraavalla viikolla sää voi muuttua jälleen vetiseksi.

”Jos hiihtämään haluaa, neuvoisin panostamaan viikonloppuun. Alkuviikkoon ei hiihtosuunnitelmia kannata jättää, sillä maanantain tai tiistain tienoilla meitä lähestyy matalapaine, jonka sateet voivat etelässä tulla vetenä”, Jokela sanoo.

Ennuste voi vielä muuttua, sillä Suomi on läntisen korkeapaineen ja Venäjällä olevan matalapaineen välissä, joten sää voi muuttua kumpaan suuntaan tahansa. Ennen viikonloppua ei kuitenkaan ennusteta vesisateita, joten siellä, missä lunta on nyt, sitä on todennäköisesti myös viikonloppuna.

”Jos haluaa varmistaa lumiset säät koko lomaviikoksi, kannattaa matkustaa Oulun pohjoispuolelle tai sitten itään, Pohjois-Karjalaan tai -Savoon”, Jokela neuvoo.

Suurissa laskettelukeskuksissa odotetaan vilkasta talvilomakautta, sillä sääennusteet lupaavat hyvää. Esimerkiksi Rukalle ja Leville ennustetaan alle kymmenen asteen pakkasia. Luntakin on sopivasti.

”Tilanne on loistava. Lunta on metrin verran ja pakkasta passelisti, mutta ei liikaa”, sanoo Ruka-Kuusamon matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors.

Ilmatieteen laitos varoittaa kuitenkin mahdollisista lumivyöryistä. Lumivyöryvaara ilmoitetaan numerolla välillä 1–5. Nyt varoitustaso on monessa hiihtokeskuksessa tasolla neljä eli toiseksi korkeimmalla tasolla.

Varoitus on merkittävä erityisesti vapaalaskua harrastaville eli niille, jotka haluavat laskea vaikeita reittejä hoidettujen rinteiden ulkopuolella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat