Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS vertaili matkalippujen hintoja: VR:n alennuksista huolimatta linja-auto lähes aina halvin

HS vertaili matkalippujen hintoja. Junalla pääsee Ouluun halvimmalla.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
VR kertoi kotimaan kaukoliikenteen alennuksista
VR kertoi kotimaan kaukoliikenteen alennuksista
VR kertoi tiistaina, että junalippujen hinnat laskevat keskimäärin neljänneksellä. Alennukset riippuvat kuitenkin reitistä, eniten hinnat laskevat hiljaisimmilla vuoroilla. Toimittaja: Lasse Kerkelä HS, kuvaus ja leikkaus: Terhi Liimu HS.

Junalippujen hintojen laskun jälkeen VR kilpailee tasaväkisesti halpabussiyhtiöiden kanssa. HS vertaili tiistaina VR:n uusia hintoja muiden joukkoliikennevälineiden lipunhintoihin.

Vertailun mukaan junalippu on nyt halvin vaihtoehto Helsinki-Oulu-välillä. Ero Onnibussin lipunhintaan on euron verran. Matka-ajassa juna voittaa linja-auton lähes kahdella tunnilla.

Linja-autoyhtiö Onnibus.com on vertailun mukaan halvin vaihtoehto kolmella yhteysvälillä. Halpabussilla pääsee edullisimmin Helsingistä Turkuun, Kuopioon ja Tampereelle. Suhteellinen hintaero oli suurin Tampereelle. Junamatka maksoi viisi kertaa enemmän kuin Onnibussin lippu, jonka sai kahdella eurolla.

Matkahuollon kautta tilatut liput olivat vertailussa junalippuja halvempia Helsingistä Turkuun ja Turusta Kuopioon. Jälkimmäisellä osuudella Matkahuollon hinta oli koko joukon halvin.

HS:n vertailussa katsottiin vain yhdensuuntaisia matkoja. Vertailuun valittiin viisi yhteysväliä viidelle eri päivälle. Jokaiselta päivältä etsittiin yhden yhteysvälin halvin yhdensuuntainen matka.

Finnairin hinnoittelee menopaluuliput usein edullisemmin kuin yhdensuuntaiset liput. Esimerkiksi menopaluulippu Ouluun tämän viikon perjantaina maksaa 224 euroa, kun yhdensuuntainen matka maksaa 351 euroa.

Halpoja matkalippuja etsivän kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin, sillä lähes kaikilla yhtiöillä on tarjolla erilaisia tarjouslippuja. Esimerkiksi Finnairilla lentää halvimmillaan Ouluun ja takaisin reilulla sadalla eurolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat