Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toimeentulorajoja päivitetään ajoittain

Kotimaa
 

Maahanmuuttoviraston käyttämät arviot ”turvatun toimeentulon” euromääristä ovat suuntaa antavia. Ne perustuvat sosiaali- ja terveysministeriössä tehtyihin laskelmiin siitä, mikä summa elämisen perustarpeisiin riittää.

Suuntaa antavat summat on tehty helpottamaan perheenyhdistämisestä päättävien virkamiesten työtä. Ne nopeuttavat hakemusten käsittelyä.

Vaatimus turvatusta toimeentulosta on kirjattu ulkomaalaislain 39. pykälään. Euromääräisiä summia ei ole kirjattu lakiin, vaan ne määritellään Maahanmuuttoviraston sisäisessä ohjeessa. Nykyiset summat perustuvat joulukuussa 2013 hyväksyttyyn ohjeeseen. Parhaillaan summat ovat päivitettävinä.

Turvattu toimeentulo tarkoittaa riittäviä varoja itsensä ja perheensä elättämiseen Suomessa. Varat voi saada palkasta, yritystuloista, varallisuudesta tai eläkkeestä. Toimeentulo lasketaan nettotuloista, jotka jäävät verotuksen ja eläke- ja vakuutusmaksujen jälkeen.

Osa sosiaalietuuksista lasketaan tuloiksi. Tällaisia ovat esimerkiksi lapsilisä, lapsen hoitotuki, elatustuki, opintoraha ja asumistuki.

Turvattua toimeentuloa ei tällä hetkellä edellytetä syntyperältään suomalaiselta ja hänen perheenjäseneltään, eikä Suomen kansalaisen perheenjäseneltä ja tämän alaikäiseltä naimattomalta lapselta.

Lausunnoilla olevassa lakiluonnoksessa ulkomaalaislain muuttamiseksi esitetään, että toimeentulovaatimus koskisi myös Suomen kansalaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat