Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

VR uudisti hinnat, lipputyypit ja alennukset

Kotimaa
 
Koonnut: Lasse Kerkelä

1 Junalippujen hinnat laskivat tiistaista lähtien kotimaan kaukoliikenteessä keskimäärin neljänneksen verrattuna viime kuukausien hintatasoon.

Alennuksen euromäärä vaihtelee eri reiteillä. Hinta-ale on suurin sarjalippujen käyttäjillä.

2 Vastaisuudessa VR myy vain kahdenlaisia lippuja: säästölippuja ja peruslippuja.

Säästölippu on kaikille matkustajille edullisin vaihtoehto, eikä sen hinnasta myönnetä alennuksia. Säästölippuja myydään kaikille reiteille. Niitä on tarjolla enemmän hiljaisilla vuoroilla kuin ruuhkajunissa.

Peruslippu on yleisin lipputyyppi. Peruslipuissa on kolme hintatasoa. Se on sitä halvempi, mitä enemmän junassa on tilaa.

3 Opiskelijoiden, eläkeläisten ja muiden alennukseen oikeutettujen matkustajien alennusprosentit pienevät, mutta VR:n mukaan junalippujen euromääräiset hinnat alenevat pääsääntöisesti heidänkin osaltaan.

Opiskelijat saavat 30 prosentin, eläkeläiset 20 prosentin, lapset 40 prosentin ja varusmiehet sekä siviilipalvelusmiehet vapaa-ajanmatkoillaan 30 prosentin alennuksen peruslipun hinnasta. Aiemmin näiden matkustajaryhmien alennusprosentit olivat 45–55.

Tästä lähtien 4–16-vuotiaat tarvitsevat matkalipun, mikä voi nostaa lapsiperheiden kuluja.

Aikaisemmin alle kuusivuotiaat saivat matkustaa ilmaiseksi ilman istumapaikkaa, ja 0–16-vuotiaat istumapaikalla maksutta perhelipulla aikuisen kanssa. Perhelippu poistui myynnistä.

 

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat