Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kevan uusi johtaja:Veroparatiiseista linjaus

Kotimaa
 
Markku Ulander
Timo Kietäväinen
Timo Kietäväinen Kuva: Markku Ulander

Toukokuun alussa työnsä aloittava Kevan uusi toimitusjohtaja Timo Kietäväinen (kesk), 59, on valmis linjaamaan eläkelaitoksen sijoitusten suhdetta veroparatiiseihin.

”Luonnollisesti Kevassa on arvioitava, mikä on tilanne ja mikä toimintalinja veroparatiiseissa on jatkossa. Näin kaikki institutionaaliset sijoittavat tekevät”, Kietäväinen sanoi tiistaina, kun Kevan valtuuskunta oli nimittänyt hänet toimitusjohtajaksi.

Kietäväinen työskentelee huhtikuun loppuun Kuntaliiton varatoimitusjohtajana.

Julkisoikeudellisen Kevan suhde veroparatiiseihin on noussut esille viimeksi sähkönsiirtoyhtiön Carunan tapauksessa. Keva omistaa 12,5 prosenttia Carunan omistajayhtiöstä. Järjestely on noussut julkisuuteen verokikkailun ja hinnankorotustensa vuoksi.

”Olemme halunneet sijoittaa suomalaiseen infrastruktuuriin, ja sähkönsiirto on sitä. Vasta valittuna toimitusjohtajana en osaa ottaa yksittäistapaukseen sen tarkemmin kantaa”, Kietäväinen sanoi.

Kansalaisjärjestö Finnwatchin mukaan Keva on työeläkeyhtiöiden ja laitosten suurin veroparatiisien käyttäjä: sillä oli 12,5 miljardia euroa varoja veroparatiiseissa toimivissa rahastoissa vuonna 2014.

”Kevalla on eettiset sijoitusohjeet, minkä lisäksi Keva on toiminut kaikkien lakien mukaisesti”, Kietäväinen korosti. Hänen mukaansa kaikki laillinen ei kuitenkaan ole eettisesti kestävää ja eettisiä koodistojakin ”on uudistettava jatkuvasti”.

Kevan valtuuskunta valitsi Kietäväisen yksimielisesti uudeksi toimitusjohtajaksi Jukka Männistön (kesk) lyhyeksi jääneen toimitusjohtajakauden jälkeen.

Kietäväisen kuukausipalkka on 18 650 euroa eli samaa tasoa kuin Männistöllä. Kietäväinen on oikeutettu auto- ja puhelinetuun, mutta ei asuntoetuun toisin kuin entinen toimitusjohtaja Merja Ailus.

Keva on painiskellut viime vuosina monenlaisten julkisuuskuvaa tahranneiden ongelmien keskellä.

Kietäväisen johtajasopimukseen on kirjattu toimitusjohtajan työn painopisteiksi muun muassa ”myönteisen ja avoimen ilmapiirin aikaansaaminen organisaation sisällä” sekä ”myönteisen julkisuuskuvan edistäminen”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat