Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeus vangitsi Pasi Pöngän petoksesta

Marraskuussa tuomittua miestä epäillään nyt törkeästä petoksesta ja kahdesta ampuma-aserikoksesta.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Aiemmin paloittelumurhasta tuomittu Markus Pasi Pönkä Helsingin käräjäoikeudessa 5. lokakuuta 2015.
Aiemmin paloittelumurhasta tuomittu Markus Pasi Pönkä Helsingin käräjäoikeudessa 5. lokakuuta 2015. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut paloittelumurhaajana tunnetun Markus Pasi Pöngän, 32. Pönkää epäillään vajaa viikko sitten tehdystä törkeästä petoksesta sekä kahdesta tammikuulle ajoittuvasta ampuma-aserikoksesta.

Vangitseminen käsiteltiin suljetuin ovin. Syyte on nostettava 20. huhtikuuta mennessä.

Pönkä tuomittiin vuonna 2007 Tallinnassa tehdystä paloittelumurhasta. Murhatuomiosta hän pääsi ehdonalaiseen vuoden 2014 lopussa, mutta syyllistyi heti petoksiin ja väärennöksiin.

Viime marraskuussa hänet tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa vankeuteen kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi törkeistä petoksista ja törkeistä väärennöksistä sekä ampuma-aserikoksista.

Lisäksi häntä syytettiin varakkaan henkilön sieppausaikeista, mutta tämä syyte hylättiin. Syyttäjä Eija Velitski vei jutun hovioikeuteen. Pönkä on saanut olla vapaalla odottamassa tuomion lainvoimaisuutta.

Pöngän tapaus herätti huomiota aiemmin lokakuussa, kun Pönkä pääsi vapaaksi kesken oikeudenkäynnin ja käveli pois oikeustalolta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat