Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen finaalissa ”opetuksen Nobel-palkinnon” saajaksi – voittaja saa miljoona dollaria

Palkinnon hakijoita oli 8 000, joista finaaliin selvisi vain kymmenen.

Kotimaa
 

Suomalainen matematiikanopettaja Maarit Rossi on päässyt kymmenen finalistin joukkoon, joka tavoittelee miljoonan dollarin eli noin 900 000 euron opetuspalkintoa. Kaikkiaan hakijoita oli 8 000 liki 150 maasta.

Palkinto myönnetään maaliskuussa Dubaissa, jossa pidetään kansainvälinen opetusalan tapahtuma Global Education and Skills Forum. Mikäli Rossi voittaa, hän pääsee esittelemään matematiikan opetusmetodejaan muille opettajille eri puolilta maailmaa. Rossi on kehitellyt erityisesti ryhmätöihin ja oikean elämän ongelmien ratkaisuun perustuvaa matematiikan opetusta.

Kaikki kymmenen finalistia kutsutaan palkinnonjakoseremoniaan sunnuntaina 13. maaliskuuta.

Varkey-säätiön Global Teacher Prize 2016 -opetuspalkintoa kutsutaan myös opetuksen Nobeliksi, ja se jaetaan nyt toista kertaa poikkeuksellisen taitavalle opettajalle.

Ensimmäisellä kerralla kisassa oli mukana vain kaksi suomalaisopettajaa. Palkinnon sai tuolloin amerikkalainen Nancie Atwell.

Maarit Rossi on toiminut muun muassa rehtorina ja opettajana. Rehtorin tehtävistä pari vuotta sitten eläkkeelle jäätyään hän on kehitellyt kolmikielistä Paths to Math verkko-ohjelmaa. Hän opettaa yhä matematiikkaa tuntiopettajana Kirkkonummen Kartanonrannan koulun kuudesluokkalaisille.

HS on kirjoittanut Rossista aiemminkin E-oppikirjoista viilataan Suomelle vientivalttia ja Opettajat hyppäsivät yritysmaailmaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat