Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

68-vuotiasta miestä epäillään useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Kadonneeksi ilmoitetun tytön epäillään joutuneen rikoksen uhriksi.

Kotimaa
 

Poliisi on vanginnut 68-vuotiaan tamperelaismiehen epäiltynä useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Tutkintanimikkeinä ovat olleet muun muassa törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Epäilty vangittiin jo 19. lokakuuta 2015. Joensuun poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi, ja asia on nyt syyteharkinnassa, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Epäilyt ja esitutkinta saivat alkunsa tapauksesta, jossa 15-vuotias joensuulainen tyttö ilmoitettiin kadonneeksi. Tyttö palasi parin päivän kuluttua kotiinsa, jolloin epäillyt seksuaalirikokset tulivat ilmi. Epäilty otettiin kiinni jo samana päivänä.

15-vuotias tyttö ja epäilty 68-vuotias mies tapasivat internetin seuranhakupalstalla viime lokakuussa. Mies haki tytön kyytiinsä Joensuusta. He viettivät useita öitä eteläsavolaisella kesämökillä, jossa epäillyt rikokset tapahtuivat.

Tutkinnan yhteydessä tuli ilmi tietoa, mikä käynnisti toisen tapauksen esitutkinnan. Siinä 68-vuotiasta epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuosien 2013–2015 aikana, poliisi kertoo tiedotteessaan. Epäiltyjen rikosten kohde oli epäillyn 12-vuotias sukulainen. Tämäkin tapaus on nyt syyteharkinnassa.

Syyteharkinnassa on vielä kolmaskin tapaus. Siinä tamperelaisen epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä elokuussa 2015. Kohteena oli 12-vuotias henkilö, joka ei kuulu epäillyn lähipiiriin.

Miestä epäillään lisäksi sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien lasta esittävien kuvien levittämisestä ja hallussapidosta.

Esitutkinnassa Joensuun poliisi teki yhteistyötä muun muassa Viron poliisin kanssa: Virossa tehtiin kotietsintöjä, koska epäillyllä oli siellä kaksi osoitetta. Virossa tehdyissä etsinnöissä ei kuitenkaan löytynyt tähän tutkintaan liittyvää todistusaineistoa, kertoo rikoskomisario Simo Hämäläinen Joensuun poliisista.

68-vuotiaan toiminnan tutkinnan kautta tuli ilmi kymmenkunta muuta epäiltyä tapausta. Hämäläinen kertoo, että muiden tapausten jäljille päästiin, kun tutkittiin 68-vuotiaan tietokonetta ja mobiililaitetta.

Kymmenkuuta muuta tapausta liittyvät eriasteiseen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja erilaisen kuva-aineiston levittämiseen ja hallussapitoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat