Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

TS: Suljetun osaston potilaita kohdeltiin kaltoin vuosia

Yöhoitajat ylilääkitsivät potilaita päästäkseen nukkumaan.

Kotimaa
 

Turun kaupunginsairaalan vanhuspsykiatrian suljetulla osastolla on paljastunut merkittäviä väärinkäytöksiä ja potilaiden kaltoinkohtelua, kertoo Turun Sanomat. Suljetun osaston työntekijät kohtelivat lehden selvityksen mukaan osaston potilaita kaltoin vuosien ajan. Lehden tiedot perustuvat tapahtumiin vuosina 2009–2014.

Osaston potilaat ovat pakkohoitoa tarvitsevia yli 65-vuotiaita mielenterveyspotilaita. Turun Sanomat kertoo, että sen lähteet eivät ole potilaita.

Hoitajat syyllistyivät muun muassa potilaiden kovakouraiseen kohteluun, ylilääkitsemiseen ja mielivaltaiseen eristämiseen. Suurin osa tapauksista sattui yöaikaan. Osaston hoitajat esimerkiksi ylilääkitsivät potilaita lääkärin tietämättä. Hoitajat antoivat potilaille kaksinkertaisen annoksen rauhoittavia, jotta yövuorossa olevat hoitajat saattoivat nukkua.

Hoitajat myös kohtelivat ylilääkittyjä potilaita kovakouraisesti ja väkivaltaisesti. Turun Sanomien tiedossa on yksi varsinainen pahoinpitely.

Vuonna 2012 aamuvuoron hoitajat löysivät loukkaantuneen potilaan lattialta makaamassa. Potilas oli kaatunut ja lyönyt päänsä yöhoitajan nukkuessa.

Hoitajat myös eristivät potilaita mielivaltaisesti ilman lääkärin lupaa.

Kaksi hoitajaa jäi kiinni huumausaineeksi luokiteltavien lääkkeiden varkaudesta. Poliisin mukaan molemmat saivat sakot näpistyksestä. Kaupunki ei ilmoittanut varkauksia terveydenhuollon henkilökunnan ammattioikeuksia valvovalle Valviralle.

Turun kaupunki sai tiedon suljetun osaston ongelmista viimeistään vuonna 2013.

Turun kaupungin psykiatrian tulosalueen johtaja Jyrki Heikkilä vahvisti Turun Sanomille, että osaston henkilökunta on syyllistynyt useisiin rikkomuksiin. Kaupunki tutki yli kymmenen työntekijän toimia. Selvitys johti Heikkilän mukaan useisiin varoituksiin ja työtehtävien vaihdoksiin.

Ketään ei kuitenkaan irtisanottu, eikä kaupunki ilmoittanut asiasta Valviralle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat