Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rinteet kunnossa etelää myöten

Suomen Hiihtokeskusyhdistykseen kuuluvasta 71 laskettelukeskuksesta 69 on auki.

Kotimaa
 

Kuopio

Eteläsuomalaiset aloittavat hiihtolomansa harmaissa maisemissa, mutta laskettelurinteet ovat valkeat. Suomen Hiihtokeskusyhdistykseen kuuluvasta 71 laskettelukeskuksesta 69 on auki.

”Tilanne on oikein hyvä. Rinteissä on lunta, vaikkei muualla olekaan. Parin viikon aikana olen käynyt laskemassa useissa etelän keskuksissa ja huomannut, että lumitilanne on hyvä”, sanoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors.

Kuluva talvi käynnistyi monin paikoin tavanomaista hitaammin, mutta alkuvuoden pakkaskautena keskukset saivat rinteet kuntoon.

”Silloin tehtiin vähintään puolen metrin kerros lunta. Tykkilumi kestää luonnonlunta paremmin kulutusta, lämpöä ja vesisadetta. Monissa keskuksissa tykkilunta on tehty myös varastoon”, Lindfors sanoo.

Rinteet ovat kunnossa, mutta iso osa etelän keskuksista on yhä vailla hiihtolatuja. Pohjoisemmaksi mentäessä latujakin alkaa löytyä. Tahkolla niitä on jo yli 20 kilometriä, ja Lapin keskuksissa kymmeniä, jopa satoja kilometrejä.

Lindforsin mukaan hiihtokeskusten odotukset hiihtolomaviikoille ovat korkeat. Hiihtokeskukset uskovat osittain hyötyvänsä kotimaan heikosta taloustilanteesta. Moni perhe valitsee ulkomaanmatkan sijasta kotimaan kohteen tai Lapin-reissun sijasta lähempänä olevan hiihtokeskuksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat