Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi: Turun kaupunginsairaalan suljetun osaston tapahtumia tutkintaan pahoinpitelyinä, vapaudenriistoina ja virkarikoksina

Tutkinnanjohtajan mukaan vielä on liian aikaista ottaa kantaa epäiltyjen määrään

Kotimaa
 

Turun kaupunginsairaalan vanhuspsykiatrian suljetulla osastolla tapahtuneita väärinkäytösepäilyjä tutkitaan pahoinpitelyinä, vapaudenriistoina ja virkavelvollisuuden rikkomisina.

Poliisi aloitti sairaalan tapahtumista esitutkinnan torstaina, kun Turun Sanomat oli uutisoinut, että osaston potilaita oli kohdeltu kaltoin vuosina 2009–2014.

Tutkinnanjohtaja Jussi Helesvirta kertoo, että poliisi sai eilen haltuunsa kaupungin omia sisäisiä raportteja ja niihin liittyvää materiaalia, ja tutkinta aloitettiin niiden ja julkisuudessa olleiden tietojen perusteella. ”Asiassa jatketaan edelleen taustan selvittämistä ja sitä kautta edetään tutkinnassa”, Helesvirta sanoo.

Turun kaupunki oli selvitellyt osaston väärinkäytöksiä vuonna 2013 ja puuttunut asioihin sisäisin keinoin. Poliisille ei kuitenkaan ollut ilmoitettu kuin lääkenäpistyksistä, joista yhdelle hoitajalle annettiin huomautus ja toiselle sakko.

Helesvirta ei halua vielä avata uusia rikosepäilyjä tarkemmin tutkinnallisista syistä. Turun Sanomien mukaan potilaita oli muun muassa ylilääkitty ja eristetty ilman lääkärin määräystä. Ylilääkitseminen voi täyttää pahoinpitelyn tunnusmerkit ja eristäminen ilman lääkärin määräystä saattaa täyttää vapaudenriiston tunnusmerkit.

Helesvirran mukaan vielä on liian aikaista ottaa kantaa epäiltyjen määrään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat