Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suosittu vapaaehtoinen kyberkoulutus laajenee lahjoitusrahalla – kurssit täynnä jo vuosia

Kotimaa
 
Anni Reenpää
Kyberturvallisuus kiinnostaa suomalaisia.
Kyberturvallisuus kiinnostaa suomalaisia. Kuva: Anni Reenpää

Reserviläisten ja vapaaehtoisten maanpuolustuskoulutukseen erikoistunut Maanpuolustuskoulutusyhdistys on saanut ulkopuolista rahoitusta kansalaisten kyberturvallisuustaitojen kehittämiseen.

Viestintäteknologian alan yritysten edunvalvontayhdistys ICT-Suomi lahjoitti Mpk:lle 100 000 euroa. Yhdistys kannustaa muitakin osallistumaan esimerkiksi tarjoamalla tilojaan tai osaajiaan Mpk-yhdistyksen käyttöön kyberkoulutusta varten.

Lahjoituksen turvin Mpk laajentaa reserviläisille ja muille kansalaisille suunnattua kyberturvallisuuskoulutusta koko maan laajuiseksi. Hankkeen koulutusohjelma jakautuu kahteen osaan. Jatko- ja erikoiskursseilla syvennytään tarkemmin aiheeseen ja harjoitellaan suljetussa verkkoympäristössä.

Helsingin Sanomat kertoi viime syksynä, että Mpk:n kyberkurssien osallistujamäärä kaksinkertaistui vuoden tarkastelujaksolla. Ensimmäinen kurssi järjestettiin vuonna 2013. Tuolloin se täyttyi välittömästi.

Tunku opin tielle on jatkunut: esimerkiksi syksyllä järjestetylle erikoiskurssille mahtui mukaan vain noin kolmannes halukkaista. Myös pysyvän verkkoympäristön puuttuminen on vaikeuttanut varsinkin erikoiskurssien järjestämistä.

Maanpuolustuskoulutusyhdistys (Mpk) on lakisääteinen organisaatio. Sen tehtävänä on kouluttaa kaikkia kansalaisia selviytymään arjen vaaratilanteissa ja poikkeusoloissa.

Mpk:n kyberkoulutushanketta suojelee liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk). Hanke käynnistyy seminaarilla maaliskuun toisella viikolla.

”Jotta voimme toimia turvallisen ja luotettavan kyberympäristön sillanrakentajana, tarvitsemme monipuolisia osaajia”, liikenne- ja viestintäministeri Berner sanoo Mpk:n tiedotteessa.

”Vahva ote tietoturvallisuuden osaamisesta parantaa mahdollisuuksiamme vaikuttaa rooliimme ja asemaamme nopeasti muuttuvassa maailmanjärjestyksessä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat