Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sotaharjoitukset saavat uudet tiedotussäännöt – USA:n joukkoja kolmeen harjoitukseen kesällä

Kohu amerikkalaisten sotaharjoituksista Suomessa laittoi pelisääntöjen tarkistukseen vauhtia

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Puolustusministeri Jussi Niinistö
Puolustusministeri Jussi Niinistö Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Puolustus- ja ulkoministeriö sekä puolustusvoimat ryhtyvät laatimaan uusia pelisääntöjä sotaharjoituksista tiedottamiseen. Vauhtia pelisääntöjen tarkistustarpeelle antaa mediamyrsky amerikkalaisten osallistumisesta sotaharjoituksiin Suomessa.

Asiasta keskusteltiin HS:n tietojen mukaan tasavallan presidentin sekä hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa (utva) keskiviikkona.

Kansanedustajat ovat olleet myös nyreitä heikosta tiedotuksesta. Amerikkalaisten hävittäjien ja maavoimien harjoituksista Suomessa moni kuuli ensi kerran median kautta.

Puolustusministeriö on ollut kohusta ymmällään. Ministeriön mukaan sotaharjoitukset ovat nimenomaan puolustusministerin päätösvallassa.

Utvan linjaus kuitenkin on, että puolustus- ja ulkoministeriö sekä puolustusvoimat valmistelevat virkatyönä utvalle uudet ohjeet sotaharjoituksista tiedottamiseen. Tavoite on, että utva voisi käsitellä ne jo keväällä.

”Nyt keskustellaan siitä, kuka hyväksyy harjoitukset ja miten niistä tiedotetaan,” virkamieslähde toteaa HS:lle.

Tavoite on uusia tiedotusta ainakin niin, että kun harjoitus on käsitelty utvassa, siitä tiedotetaan heti ulkoasianvaliokunnalle ja puolustusvaliokunnalle, vaiteliaisuuspyynnöllä varustettuna.

Ilmavoimat harjoittelee amerikkalaishävittäjien kanssa toukokuussa Rissalassa. Toukokuussa amerikkalaiset panssariajoneuvot harjoittelevat Suomessa maavoimien kanssa.

Kesäkuussa amerikkalaiset järjestävät osan Baltops-16 Itämeren harjoituksestaan ensi kerran Suomen alueella. Harjoitukseen osallistuu 20 valtiota ja HS:n tietojen mukaan noin 35 alusta sekä 70 ilma-alusta.

Baltops-harjoitus on Yhdysvaltojen vuosittain järjestämä merellinen harjoitus Itämeren alueella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat