Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi työturvallisuuden harjoitusalue Kuopioon

Pelastusopiston harjoitusalueelle sijoittuvalla turvapuistolla yritetään simuloida työpaikkojen riskitilanteita

Kotimaa
 
Fakta

Työtapaturmalasku yli miljardi euroa vuodessa

 Suomessa tapahtuu noin 130 000 työtapaturmaa vuodessa.

 Yksittäisestä työtapaturmasta arvioidaan tulevan työnantajalle keskimäärin 8 000–10 000 euron kulut.

 Vuosittain työtapaturmista arvioidaan tulevan noin 1,3 miljardin euron kustannukset.

 Kuolemaan johtaneet työtapaturmat ovat Suomessa kääntyneet nousuun.

Pelastusopiston harjoitusalueelle Kuopioon rakennetaan uusi työturvallisuuden harjoitusalue. Alueelle on tarkoitus rakentaa erilaisia työympäristöjä, joissa työturvallisuusriskit ovat suurimmat.

Työturvallisuuden harjoitusalueella huomioidaan etenkin talonrakennus-, teollisuus-, kaivostoiminta-, energia- ja logistiikka-alat, joilla työskentely sisältää turvallisuusriskejä.

Tarkoitus on, että työntekijät voivat harjoitella työturvallisuustaitoja mahdollisimman todenmukaisissa tilanteissa.

”Työtapaturmia tapahtuu Suomessa yhä liikaa. Olemme teknologian huippumaa, mutta valitettavasti työturvallisuusasioissa ja tapaturmien ehkäisyssä me emme ole sitä”, sanoo Pelastusopiston turvallisuuskoordinaattori Petri Tikkanen.

”Tällä yritetään muuttaa ja muokata asenteita, jotta työtapaturmia ja tapaturmia yleensäkin sattuisi vähemmän.”

Uudella työturvallisuuden harjoitusalueella harjoittelemaan pääsevät työntekijät, joiden työnantajayritykset ja -yhteisöt ovat tehneet sopimuksen Pelastusopiston kanssa.

Rakennusteollisuuden Itä-Suomen piirin aluepäällikkö Kimmo Anttosen mukaan yli 90 prosenttia työtapaturmista aiheutuu vääristä asenteista, välinpitämättömyydestä, huolimattomuudesta ja turhien riskien ottamisesta.

”Näitä ongelmia pyrimme korjaamaan muun muassa havainnollistamalla hyvää ja huonoa toimintaa työturvallisuuden harjoitusalueella. Päämääränä pitää työpaikoilla olla nolla tapaturmaa”, Anttonen sanoo.

Työturvallisuuden parantamiseen tähtäävät turvapuistot löytyvät jo Espoosta ja Oulusta. Itä-Suomesta sellainen on puuttunut.

Nyt rakennettavasta työturvallisuussalueesta on tulossa jo olemassa olevia turvapuistoja suurempi. Jatkossa tätä aluetta hyödyntävät myös Pelastusopiston opiskelijat, jotka opiskelevat pelastustoimen ja hätäkeskusten ammattilaisiksi.

Ensimmäisten työturvallisuusrastien on määrä valmistua jo tulevana kesänä. Koko kokonaisuus aiotaan saada valmiiksi kesään 2017 mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat