Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuomioja: Harjoittelu USA:n kanssa voi antaa väärän kuvan Suomesta

”Emme mene harjoitteluun, joka uudessa tilanteessa on saanut uuden luonteen.”

Kotimaa
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd) eduskunnan täysistunnossa tiistaina.
Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd) eduskunnan täysistunnossa tiistaina. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Entinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd) jatkoi lauantaina väittelyä Suomen ja Yhdysvaltain keskinäisen sotilaallisen harjoitusyhteistyön sopivuudesta.

Hän muistuttaa blogissaan, että Suomen linja on osallistua sellaiseen Naton tai Nato-maiden kanssa tapahtuvaan harjoitteluun, jossa Suomi on ennenkin ollut ja josta Suomi hyötyy.

”Mutta emme mene sellaiseen harjoitteluun, joka uudessa tilanteessa on saanut uuden luonteen ja johon osallistumisemme voisi antaa väärän kuvan Suomen turvallisuuspolitiikan kestävästä peruslinjasta”, hän kirjoittaa.

”Nykyisessä tilanteessa toiminta konfliktien ennaltaehkäisemiseksi ja purkamiseksi niin kehitysyhteistyön, kriisinhallinnan kuin aktiivisen vakauspolitiikan keinoin olisi erityisen tarpeen. Tässä suhteessa hallituksen ohjelma ja toimet ovat paremminkin vieneet vetäytymisen suuntaan.”

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) kirjoitti blogissaan perjantaina, että kansainvälistä harjoitustoimintaa suunnitellaan ja toimeenpannaan siten, että se palvelee parhaalla mahdollisella tavalla Suomen puolustuksen kehittämistä.

”Harjoitukset ovat osa normaalia, arkipäiväistä ja kaikkien maiden puolustusvoimille tarpeellista toimintaa.”

Transatlanttinen yhteistyö on kirjattu myös hallitusohjelmaan.

Huonosta tiedottamisesta arvosteltu Niinistö kertoi blogissaan myös harjoittelusta Yhdysvaltain kanssa:

Toukokuussa Yhdysvaltojen kansalliskaarti tekee laivuevierailun Karjalan lennostoon. USA osallistuu toukokuussa myös maavoimien harjoitukseen noin 20 panssaroidulla ajoneuvolla. Kesäkuussa on Yhdysvaltojen merellinen harjoitus Itämerellä, osittain myös Suomessa.

Eduskunnassa nousi meteli siitä, että harjoituksista ei ollut kerrottu puolustus- tai ulkoasiainvaliokunnalle. HS kertoi perjantaina, että puolustus- ja ulkoministeriö sekä puolustusvoimat ryhtyvät laatimaan uusia pelisääntöjä tiedottamiseen.

Tavoite on, että kun harjoitus on käsitelty hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa, se tiedotetaan heti puolustus- ja ulkoasiainvaliokunnalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat