Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka ministereistä on onnistunut parhaiten? Äänestä oma suosikkisi

HS antoi ministereille kouluarvosanat – Orpo on hallituksen priimus

HS arvioi hallituksen ministerit ja antoi heille myös kouluarvosanat. Keskiarvo jäi alle seitsemään. Maahanmuuttokriisi painaa ainakin osaa ministereistä niin, että hallituksen vahvistamista toivotaan.

Kotimaa
 
Juhani Niiranen / HS
Kuva: Juhani Niiranen / HS

Keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen muodostama hallitus on ollut vallassa nyt yhdeksän kuukautta. On aika arvioida, miten 14 ministeriä on onnistunut tehtävässään.

Sipilän hallituksella on suuret tavoitteet, mutta maahanmuutto-ongelma on vienyt usean hallituksen ministerin ajasta huomattavasti suuremman ajan kuin viime keväänä tai alkukesällä kuviteltiin.

Alkukesällä oli tarkoitus, että valtioneuvosto toimisi ilman ministeriörajoja jopa avokonttorissa, mutta tämä ei onnistunut.

Nyt hallituspuolueissakin valitetaan sitä, että Sipilän ”populistinen idea” hallituksesta, jossa on vähemmän ministereitä ja valtiosihteereitä kuin edellisissä hallituksissa oli virhe.

Ministereitä pitäisi olla enemmän kuin 14, on monen mielipide.

Koska hallitus on rakennettu toisenlaiseen Suomeen kuin nyt on, olisi se hyvä syy vahvistaa hallituksen osaamista edes yhdellä valtiosihteerillä, eräs hallituspuolueen edustaja tiivistää tunnot.

Hallituksen pelisäännöt ovat olleet välillä hakusessa. Sote-kiistely ajoi marraskuussa hallituskriisiin. Ne haavat ovat taas avautuneet. Sote-soppa kuohuu yli äyräiden.

Hallituspuolueiden suosio on alamaissa. Keskustan kannatus oli tuoreimmassa HS-gallupissa alle 20 prosenttia, kokoomuksen alle 18 prosenttia ja perussuomalaisten jopa alle 10 prosenttia.

HS haastatteli arviotaan varten yli 20 hallituspuolueiden ja opposition edustajaa, virkamiestä ja hallitusta seuraavaa asiantuntijaa. Sisäministeri Petteri Orpo (kok) keräsi eniten kehuja.

Oikaisu kello 11.40: Artikkelissa olevassa grafiikassa oli aiemmin virhe. Sanni Grahn-Laasosen arvosana oli virheellisesti 6, vaikka oikea arvosana on 7. Oikaisu 24.2. 2016 kello 9.45: Artikkelissa olevassa grafiikassa oli virhe. Olli Rehnin arvosana oli virheellisesti 7, vaikka oikeasti arvosana oli 8.

Arvosanat antoi HS:n työryhmä, johon kuuluivat Piia Elonen, Martta Nieminen, Olli Pohjanpalo, Juha-Pekka Raeste ja Teija Sutinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat