Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampereen jättikorkeakoulua aletaan valmistella – kolme korkeakoulua yhdistymässä

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan vastaavaa rakenteellista kehittämistä suunnitellaan Tampereen lisäksi muissakin kaupungeissa

Kotimaa
 
Pekka Elomaa
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen Kuva: Pekka Elomaa

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) vahvistaa, että Tampereen kolmen korkeakoulun yhdistämistä aletaan valmistella, kertoo opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotteessaan.

Grahn-Laasonen on asettanut työryhmän, ohjausryhmän ja johtoryhmän, joiden tehtävänä on valmistella Tampere3-yliopistokonsernin perustamista. Uudistuksen myötä Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyisivät uudeksi säätiöyliopistoksi.

Lisäksi Tampereen ammattikorkeakoulu siirtyisi uuden yliopiston omistukseen siten, että ne muodostaisivat yhden yhtenäisesti johdetun kokonaisuuden.

”Tampere3-hanke on osoitus uudistavasta ja yhteen hiileen puhaltavasta ajattelusta. Tampereen malli perustuu ajatukselle kahdesta rinnakkaisesta toimijasta. Yliopistolla ja ammattikorkeakoululla on omat profiilinsa ja niiden mukaiset erityiset osaamisen alueet. Yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnot säilyvät kirkkaina, eikä tutkintojärjestelmää olla nyt muuttamassa”, toteaa Grahn-Laasonen tiedotteessa.

Grahn-Laasosen mukaan vastaavaa rakenteellista kehittämistä suunnitellaan Tampereen lisäksi muissakin kaupungeissa.

Uudistuksen myötä opiskelijoille kyetään tarjoamaan nykyistä laajemmat vapaavalintaiset opinnot. Tampere3 parantaisi erilaisten korkeakouluopintojen suorittamismahdollisuutta saman korkeakoulukonsernin sisällä ja lyhentäisi opiskelun kokonaisaikaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehistä koostuvan työryhmän puheenjohtajana toimii Hannu Siren. Työryhmän tehtävänä on valmistella hallituksen esitys tarvittavista säädösmuutoksista yliopistojen yhdistymisen osalta ja kartoittaa uuden säätiöyliopiston perustamisedellytyksiä.

Hallituksen esitykset valmistellaan siten, että ne ovat annettavissa eduskunnalle helmikuussa 2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat