Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onnettomuustutkinta­keskus tutkii Siilinjärven junaturman

Kaksi kuoli ja kolmas loukkaantui vakavasti junaturmassa Siilinjärvellä.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Timo Hartikainen / Lehtikuva
Tasoristeysonnettomuuden turmapaikka Toivalassa Siilinjärvellä.
Tasoristeysonnettomuuden turmapaikka Toivalassa Siilinjärvellä. Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva

Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut tutkinnan Siilinjärvellä maanantaina sattuneesta tasoristeysonnettomuudesta.

Savon Sanomien mukaan Onnettomuustutkintakeskus sai maanantaina viranomaisilta tiedon tapauksesta ja päätti aloittaa tietojen keruun onnettomuudesta heti samana päivänä.

Kaksi ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti, kun henkilöauto jäi junan alle Siilinjärvellä tasoristeyksessä maanantaina aamupäivällä.

Loukkaantunut vietiin hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Savon Sanomien tietojen mukaan turma-auton kyydissä oli nuoria aikuisia. Junalla oli tapahtumahetkellä nopeutta ainakin 140 kilometriä tunnissa.

Onnettomuustutkintakeskus tekee onnettomuudesta turvallisuustutkinnan, jossa se selvittää suosituksia vastaavien turmien estämiseksi. Tutkinta tehdään normaalin poliisin tekemän tutkinnan lisäksi.

Tasoristeys on vartioimaton. Alueella satoi vähän lunta. Kun radalle tullaan siltä suunnalta, josta turma-auto tuli, tie nousee aika jyrkästi, palomestari Arto Lappi kertoo. Hän sanoo, että onnettomuus vaikuttaa kuljettajan virhearviolta.

Rataliikenne katkaistiin Siilinjärven ja Kuopion välillä. Kello 12.30:n aikaan juna seisoi radalla joidenkin satojen metrien päässä turmapaikasta ja odotti tutkintaa. Paikalle odotettiin myös VR:n raivausryhmää, joka irrottaa auton rakenteita junan alta.

Auto jäi Oulusta Kuopioon matkalla olleen IC714-junan alle. Rataliikennekeskuksesta kerrottiin, että junan matkustajille päätettiin järjestää linja-autokuljetus eteenpäin.

Junat päätettiin korvata Kuopion ja Siilinjärven välillä maanantaina busseilla. Liikennevirasto arvioi maanantaina alkuillasta, että junaliikenne pääsee rataosuudella jatkumaan noin kello 23.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat