Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitäisikö sairaanhoidon todellisen hinnan näkyä potilaan laskussa?

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Maria Jantunen, 36Helsinki, työtön”Kävin raskauden vuoksi tarkastuksessa täällä. Luulen, että se maksaa satoja euroja, vaikka itse maksan siitä vain vähän. Voisi olla hyvä merkitä oikea hinta laskuun. Ehkä silloin harkitsisi vähän tarkemmin, koska hakeutuu hoitoon.”

1/4 Maria Jantunen, 36Helsinki, työtön”Kävin raskauden vuoksi tarkastuksessa täällä. Luulen, että se maksaa satoja euroja, vaikka itse maksan siitä vain vähän. Voisi olla hyvä merkitä oikea hinta laskuun. Ehkä silloin harkitsisi vähän tarkemmin, koska hakeutuu hoitoon.”

Esa Syväkuru
Raila Herranen, 72 Helsinki, eläkeläinen ”Minulta poistettiin sydänpussista nestettä, nyt kävin jonkinlaisessa värinäkokeessa. Hoito on tullut kalliimmaksi kuin minä maksan. En osaa arvioida, kuinka paljon kalliimmaksi. En ha luaisi nähdä oikeaa hintaa laskussa – siitä voisi tulla paha mieli.”

2/4 Raila Herranen, 72 Helsinki, eläkeläinen ”Minulta poistettiin sydänpussista nestettä, nyt kävin jonkinlaisessa värinäkokeessa. Hoito on tullut kalliimmaksi kuin minä maksan. En osaa arvioida, kuinka paljon kalliimmaksi. En ha luaisi nähdä oikeaa hintaa laskussa – siitä voisi tulla paha mieli.”

Esa Syväkuru
Kaarina Salomaa Helsinki, yrittäjä ja eläkeläinen ”Olin silmäni vuoksi erikoislääkärillä. Olen saanut hyvää hoitoa täällä. Minähän maksan hyvin pienen osa siitä, mitä se oikeasti maksaa. En osaa sanoa, paljonko se maksaa. Olisi hyvä tietää, mitä hoito maksaa todellisuudessa. Tietäisimme näin paremmin, onko jokin liian kallista vai ei. ”

3/4 Kaarina Salomaa Helsinki, yrittäjä ja eläkeläinen ”Olin silmäni vuoksi erikoislääkärillä. Olen saanut hyvää hoitoa täällä. Minähän maksan hyvin pienen osa siitä, mitä se oikeasti maksaa. En osaa sanoa, paljonko se maksaa. Olisi hyvä tietää, mitä hoito maksaa todellisuudessa. Tietäisimme näin paremmin, onko jokin liian kallista vai ei. ”

Esa Syväkuru
Teemu Halme, 20, ja Tiia Vuori, 19 Helsinki, työttömiä, vuoro kauden ikäisen tyttövauvan vanhempia ”Tämä hoito ja oleminen täällä tulevat maksamaan meille kaksi kertaa enemmän, sillä pääsimme perhehuoneeseen. En tiedä, onko sillä väliä, näkyykö hinta vai ei. Nämähän ovat sellaisia asioita, jotka on pakko hoitaa, maksoi mitä maksoi.”

4/4 Teemu Halme, 20, ja Tiia Vuori, 19 Helsinki, työttömiä, vuoro kauden ikäisen tyttövauvan vanhempia ”Tämä hoito ja oleminen täällä tulevat maksamaan meille kaksi kertaa enemmän, sillä pääsimme perhehuoneeseen. En tiedä, onko sillä väliä, näkyykö hinta vai ei. Nämähän ovat sellaisia asioita, jotka on pakko hoitaa, maksoi mitä maksoi.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat