Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saako rahasta puhua, kun on henki kyseessä? HSTV:ssä keskusteltiin hoitojen hintojen läpivalaisusta

HSTV:n studiossa puitiin, miten priorisoidaan hintavat potilaat – ja mitä ennaltaehkäisevää pitäisi tehdä, että ei edes ajauduttaisi kalliisiin leikkauksiin asti.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
HSTV-keskustelu: Avataanko sairaalareissujen kustannukset kaikille?
HSTV-keskustelu: Avataanko sairaalareissujen kustannukset kaikille?
Pitäisikö suomalaisten tietää sairaalahoitojensa kokonaiskustannukset? Tätä kysymystä puitiin HSTV:n studiossa tiistaina. Vieraana ovat Husin yhteyspäällikkö Janne Aaltonen ja THL:n ylilääkäri Minerva Krohn. Toimittaja: Esa Juntunen.

Suomeen syntyminen voi olla seitsemän oikein -lottovoitto silloin, kun omalle kohdalle sattuu sairastapaus. Me saamme todella arvokasta hoitoa, vaikka se ei aina potilaan loppulaskussa näykään.

Pitkä hoitoprosessi voi napata kuntien kassasta tuhansia euroja, kun taas potilas itse saattaa joutua maksamaan vain muutaman kympin päivältä. Onko tämä reilua ja pitäisikö todelliset hoitokustannukset tuoda jokaiselle julki? Saako rahasta edes puhua, kun terveys on kyseessä? Miten priorisoidaan, kuka on tärkeä?

Näitä teemoja puitiin HSTV:n studiossa tiistaina iltapäivällä. Vieraana olivat THL:n ylilääkäri Minerva Krohn ja HUS:n yhteyspäällikkö Janne Aaltonen.

Aihe nousi esille HS:n hallintopäällikön Jaakko Lähteenmaan omakohtaisista kokemuksista.

Tämän jutun yhteydessä on myös video, jossa helsinkiläiset sairaalan asiakkaat kertovat, mitä mieltä ovat todellisten hoitokustannusten julkituonnista.

Kokeile laskuria

HS.fi julkaisi maanantaina selvityksen siitä, millaisia hoitotoimenpiteiden kokonaiskustannukset ovat ja mitä potilas maksaa niistä itse.

HS:n laskurilla voi etsiä erikoissairaanhoidon hintoja.

Katso, mitä potilaat arvioivat oman hoitonsa maksavan
Katso, mitä potilaat arvioivat oman hoitonsa maksavan
Potilas maksaa sairaanhoidosta usein hyvin pienen osan siitä, minkä hintaista hoito oikeasti on. Näin helsinkiläiset arvioivat oman hoitonsa hintaa. Toimittaja: Kaisu Moilanen, kuvaus ja leikkaus: Esa Syväkuru.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat