Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lukijat äänestivät: Petteri Orpo on hoitanut tehtävänsä parhaiten

Parhaiten tehtävänsä hoitaneet ministerit puolueittain ovat Orpo, Olli Rehn ja Jussi Niinistö.

Kotimaa
 
Benjamin Suomela / HS
Petteri Orpo
Petteri Orpo Kuva: Benjamin Suomela / HS

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) on myös Helsingin Sanomien lukijaäänestyksen mukaan parhaiten tehtävänsä hoitanut ministeri.

Orpo keräsi 43 prosenttia nettiäänestyksessä annetuista äänistä, kun mukaan lasketaan kolmen päivän aikana eli sunnuntaista tiistaihin annetut äänet.

HS on arvioinut hallituksen tähänastista suoriutumista kirjoitussarjassa, jossa sunnuntaina käytiin läpi hallituksen ministereiden toimintaa. Orpo sai HS:n arviossa hallituksen parhaan kouluarvosanan eli yhdeksikön.

Orpolle on turvapaikanhakijoiden tulon takia langennut sisäministerinä näkyvämpi rooli kuin hallitusneuvotteluiden aikaan oli vielä tiedossa, ja hän on HS:n keräämien arvioiden mukaan hoitanut tehtävänsä hyvin.

HS:n arviointiin osallistuneiden toimittajien arvosana-asteikko oli tiukka – kukaan muu kuin Orpo ei saanut yhdeksää.

Toisaalta kukaan ei saanut nelosta eikä viitosta, mutta kuutosen ministereitä oli useita: pääministeri Juha Sipilä (kesk), valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok), sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) ja perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk).

Lukijat olivat pääministeriä kohtaan armollisempia kuin tyly HS-raati. Sipilä tuli lukijaäänestyksessä Orpon jälkeen toiseksi saaden 14 prosenttia äänistä.

Kolmanneksi nousi puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) ja neljänneksi Timo Soini (ps).

Pieni varoituksen sana: netissä tehtävät äänestykset eivät ole yhtä luotettavia kuin esimerkiksi puolueiden suosiota mittaavat HS-gallupit.

HS-gallupeissa haastateltavista kerätään otos, joka edustaa ”kansaa” eli äänestysikäisiä suomalaisia.

Vaikka nettiäänestäjiä olisi paljon, otos ei välttämättä ole edustava vaan painottuu esimerkiksi nuorempiin kansalaisiin.

Nettiäänestyksissä on myös mahdollista äänestää monta kertaa samaa ehdokasta.

Lukijoita pyydettiin kertomaan myös, keitä he pitävät parhaiten tehtävänsä hoitaneena ministerinä puolueittain.

Puolueiden puheenjohtajat, kolmeksi ässäksikin nimetyt Juha Sipilä, Alexander Stubb ja Timo Soini jäivät äänestyksessä kakkossijoille.

Orpo oli sarjassaan jälleen ylivoimainen: 71 prosenttia äänestäneistä oli sitä mieltä, että hän on parhaiten tehtävänsä hoitanut kokoomuslainen ministeri.

Keskustassa voiton vei elinkeinoministeri Olli Rehn, mutta Sipilä oli lähes tasoissa. Perussuomalaisten parhaimmaksi arvioitiin Jussi Niinistö, joka sai hieman enemmän ääniä kuin Timo Soini.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat