Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Parvekkeella tupakointiin tulossa tiukennuksia – naapuri voi estää sauhuttelun ehkä jo ensi kesänä

Lakiesityksen mukaan taloyhtiö voisi hakea tupakointikieltoa pelkän savuhaitan perusteella.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Uusi tupakkalaki helpottaisi parveketupakoinnin kieltämistä.
Uusi tupakkalaki helpottaisi parveketupakoinnin kieltämistä. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Jaana Savolainen HS

Tupakointi parvekkeella voi loppua jo ensi kesänä, jos siitä koituu naapureille savuhaittaa. Taloyhtiöt ovat saamassa mahdollisuuden hakea kunnalta tupakointikieltoa parvekkeille ja muille ulkoalueille uudessa tupakkalaissa. Lain on määrä tulla voimaan 20. toukokuuta.

Torstaina julkistetun lakiesityksen mukaan kunta voisi hakemuksesta määrätä tupakointikiellon, jos tupakansavua kulkeutuu esimerkiksi parvekkeelta toiselle. Nykyisin kiellon perusteluksi vaaditaan se, että savusta voidaan osoittaa terveyshaitta. Kieltoa voisi hakea myös piha-alueille tai terassille.

Samanlainen mahdollisuus hakea tupakointikieltoa koskisi myös tilanteita, joissa savua leviää asunnosta toiseen rakenteiden kautta.

Uusi tupakkalaki kieltäisi myös savukkeista ja sähkösavukkeista kaikki tunnusomaiset maut ja tuoksut. Suositut maut kuten mentoli kielletään kuitenkin vasta siirtymäajan jälkeen 2020. Päätös on seurausta EU:n tupakkatuotedirektiivistä.

Tavoitteena on vähentää erityisesti nuorten tupakointia.

Nikotiinipitoiset sähkösavukkeet tulevat myös saman sääntelyn piiriin kuin muut savukkeet. Sähkösavukkeita ei saisi jatkossa käyttää savuttomissa tiloissa eikä pitää esillä vähittäiskaupoissa.

Nuuskan tavoin myös purutupakan ja nenänuuskan myynti ja maahantuonti kielletään. Matkustajatuonnin enimmäismääräksi tulee yksi kilo savuttomia tupakkatuotteita vuorokauden aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat