Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanki väittää sellikaverinsa paljastaneen Aarnion roolin hasistynnyrijutussa

Vanki väitti tynnyrijutussa tuomitun miehen paljastaneen, että Aarnio oli hänen isäntänsä. Mies kiisti jyrkästi.

Kotimaa
 
Videografiikka selittää hasistynnyrijutun 1,5 minuutissa
Videografiikka selittää hasistynnyrijutun 1,5 minuutissa
Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on syytteessä hasistynnyreiden salakuljetuksesta. Aarnio on kiistänyt kaikki syytteet.

Jari Aarnion huumekäräjillä kuultiin torstaina vankia, joka on asunut hetken aikaa Jokelan vankilassa samassa sellissä hasistynnyrijutussa tuomitun Raine Sievälän kanssa.

Vangin mukaan Sievälä oli kertonut hänelle vuonna 2012, että hänellä oli kaksi isäntää. Toinen isäntä, joka piti huolta Sievälän turvallisuudesta, oli vangin mukaan United Brotherhood -jengin silloinen johtohahmo Keijo Vilhunen. Vangin mukaan Sievälää epäiltiin vankilassa ”vasikaksi” ja osastolla suunniteltiin hänen pahoinpitelemistään, mutta suunnitelma peruttiin Vilhuselta tulleen käskyn vuoksi.

Sievälä oli vangin mukaan jossain vaiheessa antanut ymmärtää, että hänellä on myös joku toinen vaikutusvaltainen isäntä. Vangin mukaan hänelle selvisi, että toinen isäntä oli Jari Aarnio sen jälkeen, kun Aarnio oli otettu kiinni ja Helsingin Sanomat oli uutisoinut Aarnion ja Vilhusen yhteydestä.

Vangin mukaan Sievälä oli ollut varma, ettei häntä tuomita tynnyrijutusta, vaikka poliisilla oli näyttönä teletietoja. Vanki kertoi, että Sievälä oli puhunut myös, että joku tyyppi tulee muuttamaan kertomustaan. Lisäksi Sievälä oli vangin mukaan puhunut todisteiden katoamisesta.

”Hän sanoi, että minulla on vapaudu vankilasta -kortti. Sanoin, että anna mulle sama kortti, ja hän sanoi, että sä et varmaan halua sitä”, vanki kertoi.

Vangin mukaan hän päätti avautua asioista, koska hän on katkera Helsingin huumepoliisia kohtaan, eikä hänellä ole mitään menetettävää. Mies on viettänyt vankiloissa parikymmentä vuotta. Hän on saanut tuomioita muun muassa petoksista ja huumausainerikoksista.

Sievälän mukaan vangin kertomukset ovat mielikuvituksen tuotetta ja sepitetty esitutkintamateriaalien perusteella. Myös Sievälää kuultiin torstaina.

”Se olisi enemmänkin lääkärihommia tutkia, miksi se puhuu noita”, Sievälä sanoi. Hän huomautti myös, että on epäuskottavaa, että ylipäätään kukaan puhuisi mitään Vilhusesta. ”Uskaltaisiko kukaan puhua Vilhusesta yhtään mitään kenellekään vankilassa?” hän totesi.

Sievälä kuitenkin vahvisti vangin kertomuksen, jonka mukaan Sievälä oli voinut tulla pois eristyksestä sen jälkeen, kun Vilhunen oli soittanut, ettei hänen tarvitse olla siellä.

Salissa kuultiin myös Jokelan vankilan apulaisjohtajaa Jarmo Salmista. Hänen mukaansa vanki on petosmies, eikä hänen sanaansa voinut luottaa. Salmisen mukaan vangin kertomuksessa oli kohtia, joista hän tietää, että ne eivät pidä paikkaansa. Salmista itseään syytetään viidestä virkasalaisuuden rikkomisesta sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hän muun muassa välitti Aarniolle tietoa siitä, keitä tynnyrijuttuun liittyviä vankeja krp:n tutkija oli käynyt tapaamassa.

Todistajana kuultiin myös Aarnion entistä alaista, joka on ollut vangin kanssa tekemisissä. Hänen mukaansa mies on täysin epäluotettava. Poliisi on tällä hetkellä itse rikoksesta epäiltynä kyseiseen vankiin liittyvässä jutussa.

Jari Aarnio on syytteessä mittavan hasisliigan pyörittämisestä. Sekä Sievälää että Vilhusta epäillään Aarnion rikoskumppaneiksi. Sievälä on jo aiemmin tuomittu hasistynnyrijutusta, ja Vilhunen on parhaillaan syytteessä Aarnion ohella. Sekä Aarnio että Vilhunen ja kaikki muutkin syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat