Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arvokuljetusryöstäjien auton oli vuokrannut turkikseen pukeutunut nainen väärällä ajokortilla – Vuokraaja: ”Emme osanneet epäillä mitään”

Ryöstäjien käyttämä kuorma-auto oli puolestaan varastettu viikonloppuna Espoosta.

Kotimaa
 
Sami Kilpiö
Suomusjärven Kivihovilta läheltä liittymää Turkuun päin. Paketti auto on rahankuljetus auto ja palanut henkilöauto.
Suomusjärven Kivihovilta läheltä liittymää Turkuun päin. Paketti auto on rahankuljetus auto ja palanut henkilöauto. Kuva: Sami Kilpiö

Ryöstäjien epäillään pysäyttäneen torstaiaamuna arvokuljetusauton Espoosta viikonloppuna varastetulla kuorma-autolla. Toisen ryöstäjien käyttämän auton vuokrasi puolestaan turkikseen pukeutunut nainen varastetulla ajokortilla Helsingistä.

Kuorma-auton omistavan yrityksen toimitusjohtaja yllättyi tiedosta, kun hän kuuli asiasta torstaina aamupäivällä ensimmäisenä HS:lta.

”Onpa aikamoista. Varmaan poliisikin soittaa kohta. Kyllä sillä autolla täytyy olla jokin osuus ryöstöön”, sanoi kuljetusyritys Markkinointi Viheman toimitusjohtaja Ilkka Immonen.

Arvokuljetusauto joutui ryöstäjien iskun kohteeksi valtatie 1:llä Salon Suomusjärvellä ennen aamuyhdeksää. Markkinointi Viheman kuorma-auto oli yhä ryöstöpaikalla torstaina ennen puoltapäivää.

Immosen mukaan auto oli varastettu viikonloppuna Hansatien ja Valhallantien risteyksen tuntumasta hiekkakentältä Espoon Kauklahdesta.

”Kyllä sillä jokin osuus täytyy olla ryöstöön”, Immonen päätteli.

Poliisi vahvistaa asian.

”Kuorma-auto on ollut tekijöiden käytössä. Arvokuljetusauto on pysäytetty ilmeisesti sen avulla”, kertoo ylikomisario Timo Malinen.

Yksi ryöstäjien käyttämistä pakettiautoista oli puolestaan vuokrattu torstaina Helsingistä Ideam Oy:ltä, joka vuokraa autoja ja työkoneita.

Ideam Oy:n toimitusjohtaja Jani Åhman kertoo, että pakettiauton vuokrasi turkikseen pukeutunut vanhempi nainen.

”Meillä käy viikossa kymmeniä vuokraajia. Emme osanneet epäillä mitään”, Åhman sanoo.

Nainen vaikutti Åhmanin mukaan suomalaiselta, eikä hänen mukanaan ollut muita henkilöitä.

”Autoa ei palautettu ajallaan, joten aloimme tutkia tapausta maanantaina. Kävi ilmi, että vuokraamisessa oli käytetty varastettua ajokorttia”, Åhman sanoi.

Hän kuuli HS:lta, että auto on löytynyt läheltä ryöstöpaikkaa. Poliisit olivat saapuneet juuri ennen HS:n soittoa yrityksen tiloihin, mutta Åhman ei ollut ehtinyt puhua heidän kanssaan.

”Loistavaa, että auto on löytynyt”, Åhman totesi.

Ryöstäjät käyttivät aamun iskussaan Markkinointi Viheman kuorma-auton lisäksi henkilöautoa sekä kahta pakettiautoa, joista toinen oli vuokrattu Ideam Oy:ltä ja toinen ilmeisesti varastettu pääkaupunkiseudulta.

Molemmat pakettiautot löytyivät muutaman kilometrin päässä ryöstöpaikalta. HS näki torstaina noin kello 11.40, kun poliisit tutkivat turkikseen pukeutuneen naisen vuokraamaa autoa Kivihovin Teboil-liikenneaseman takapihalla.

Poliisi oli sulkenut ajotien Suomusjärven kylältä liikenneaseman suuntaan.

Teboilin pihalta näkyi, kuinka valkoiseen suojapukuun pukeutunut henkilö tutki harmaan pakettiauton tavaratilaa. Poliisi sulki liikenteen auton lähelle, ja myös liikenneasemalta alapihalle johtava kävelytie oli suljettu poliisin eristysnauhalla.

Sininen pakettiauto löytyi puolestaan metsän reunasta Bulevardin ja Kitulantien risteyksestä 150 metriä Kitulantietä Helsingin suuntaan. Pakettiauton vieressä oli iltapäivällä ainakin kolme poliisiautoa ja useita poliiseja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat