Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paavo Selin vahvisti Aarnion yhteyden ”paritusbisneksiä tehneeseen” liikemieheen

Selinin mukaan liikemies oli soittanut hänelle 1990-luvulla ja kertonut tunteneensa Aarnion vuosia

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa perjantaina.
Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa perjantaina. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Oikeudessa kuultiin perjantaina Paavo Seliniä, joka toimi Helsingin huumepoliisin päällikkönä ennen Jari Aarniota. Huumepoliisin jälkeen Selin työskenteli suojelupoliisissa, josta hän on jäänyt eläkkeelle. Selin on Aarnion kannalta tärkeä todistaja, sillä Selin kertoi puhelinsoitoista, jotka olivat tulleet liikemieheltä, jolta Aarnio on kertonut saaneensa huimat käteisvarantonsa.

Aarnio on oikeudessa korostanut, että muun muassa paritusbisneksissä mukana ollut liikemies oli äärimmäisen tarkka siitä, ettei hänen ja Aarnion välinen yhteydenpitonsa saisi paljastua kenellekään.

Aarnio on kertonut konsultoineensa liikemiestä vuosien ajan muun muassa kansainvälisen paritusbisneksen turvajärjestelyissä ja saaneensa tältä palkkioksi yli 400 000 euroa käteistä muovikassissa vuonna 2002 ennen liikemiehen kuolemaa.

Selinin mukaan liikemies soitti hänelle kaksi kertaa, kun hän oli huumepoliisin päällikkö. Puhelut sijoittuivat Selinin mukaan 1990-luvulle ja tapahtuivat sen jälkeen, kun Aarnion pihalle oli tehty kranaatti-isku.

Selin kertoi oikeudessa, että ensimmäisessä puhelussa liikemies oli kertonut tuntevansa Aarnion pitkältä ajalta ja haluavansa auttaa tätä taloudellisesti. ”Hän oli kovin tämmöinen päättäväinen asiassaan ja toi esiin, että tuntee Aarnion pitkältä ajalta ja niin niin ja niin poispäin. Ja tämä auttaminen kohdistui niin, että hän haluaa auttaa Jari Aarniota. Minä toin selkoa siitä, että poliisi toimii budjettivaroilla”, Selin sanoi.

Liikemies oli Selinin mukaan myös kertonut olevansa vaikeuksissa tšetšeeni-rikollisten kanssa. Selin kertoi, että myöhemmin toista tšetšeeni-uhkaa hoidettiinkin Viron huumepoliisin kanssa. Samasta kuviosta ovat kertoneet myös Aarnio ja virolainen entinen poliisi, joka on myös Aarnion ystävä. Mies on Aarnio-jutussa syytteessä tuottamuksellisesta rahanpesusta.

Selin kertoi myös toisesta puhelusta, joka liittyi suoraan kranaatti-iskuun ja niin sanottuun tappolistaan, johon oli listattu poliisien nimiä. Mies oli kertonut, että asiaan liittyi hänen lähipiiriinsä kuuluva nainen ja että tätä oli kuulusteltu.

Oikeudessa on aiemmin kuultu poliisia, joka hoiti Selinin kuulustelun. Hänen mukaansa Selin oli sanonut ennen kuulustelua käydyssä puhelinkeskustelussa, ettei tiedä Aarnion ja liikemiehen väleistä mitään. Syyttäjät tenttasivatkin, miksi Selin oli kertonut kuulusteluissa eri tavalla kuin puhelussa.

Selin hiiltyi, kun hän kuuli, että poliisi oli laatinut puhelusta muistion ja että tätä on kuultu todistajana oikeudessa. Selin kiisti, että poliisin kuvaamia asioita olisi käyty läpi puhelun aikana. Hän kertoi vain todenneensa tietävänsä asiasta vähän, sillä hänen tietonsa rajoittuivat kahteen puhelinsoittoon. ”Minähän olen entinen poliisi. Minähän puhun kaiken aikaa totta”, Selin sanoi.

Syyttäjät tenttasivat myös, kuinka läheinen ystävä Selin on Aarnion kanssa. Selinin mukaan hän ei luokittelisi Aarniota kaikkein lähimpiin ystäviinsä, mutta hyväksi kollegaksi.

Syyttäjä ihmetteli myös, miksi liikemies oli soittanut Selinille, vaikka Aarnion mukaan liikemies oli sanonut, ettei heidän yhteydenpitonsa saisi paljastua koskaan kenellekään.

Aarnio on syytteessä useista törkeistä huumausainerikoksista ja syyttäjien mukaan hänen mittavat käteisvarantonsa ovat peräisin huumekaupoista. Aarnio on kiistänyt syytteet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat