Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Selin vahvisti Aarnion yhteyden liikemieheen

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa perjantaina.
Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa perjantaina. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Oikeudessa kuultiin perjantaina Paavo Seliniä, joka toimi Helsingin huumepoliisin päällikkönä ennen Jari Aarniota. Huumepoliisin jälkeen Selin työskenteli suojelupoliisissa, josta hän on jäänyt eläkkeelle.

Selin on Aarniolle tärkeä todistaja, sillä Selin kertoi soitoista, jotka olivat tulleet liikemieheltä, jolta Aarnio on kertonut saaneensa huimat käteisvarantonsa. Selinin mukaan liikemies soitti hänelle kaksi kertaa, kun hän oli huumepoliisin päällikkö. Puhelut sijoittuivat 1990-luvulle sen jälkeen, kun Aarnion pihalle oli tehty kranaatti-isku.

Selin kertoi, että liikemies oli kertonut tuntevansa Aarnion pitkältä ajalta ja haluavansa auttaa tätä taloudellisesti.

”Hän oli kovin tämmöinen päättäväinen asiassaan ja toi esiin, että tuntee Aarnion pitkältä ajalta ja niin niin ja niin poispäin. Ja tämä auttaminen kohdistui niin, että hän haluaa auttaa Jari Aarniota. Minä toin selkoa siitä, että poliisi toimii budjettivaroilla”, Selin sanoi.

Liikemies oli Selinin mukaan myös kertonut olevansa vaikeuksissa tšetšeeni-rikollisten kanssa ja soittanut toisen kerran kranaatti-iskuun liittyen.

Oikeudessa on aiemmin kuultu poliisia, joka hoiti Selinin kuulustelun. Hän kertoi, että Selin oli sanonut ennen kuulustelua, ettei tiedä Aarnion ja liikemiehen väleistä mitään.

Selin hiiltyi, kun hän kuuli, että poliisi on todistanut oikeudessa. Selin kiisti, että poliisin kuvaamia asioita olisi käyty läpi puhelun aikana. ”Minähän olen entinen poliisi. Minähän puhun kaiken aikaa totta”, Selin sanoi.

Aarnio on syytteessä useista törkeistä huumausainerikoksista ja syyttäjien mukaan hänen käteisvarantonsa ovat peräisin huumekaupoista. Aarnio on kiistänyt syytteet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat