Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeus hylkäsi Bandidos-jengiläisten syytteet amfetamiiniöljyn salakuljetuksesta

Keskeisenä näyttönä olleet toisen kuriirin yksityiskohtaiset kertomukset eivät riittäneet todistamaan huumeen maahantuontia.

Kotimaa
 
Keskusrikospoliisi
Poliisin välittämä kuva purkista, jossa nestemäistä amfetamiinia säilytettiin. Yhdestä amfetamiiniöljylitrasta saadaan runsaat viisi kiloa käyttövahvuista amfetamiinia.
Poliisin välittämä kuva purkista, jossa nestemäistä amfetamiinia säilytettiin. Yhdestä amfetamiiniöljylitrasta saadaan runsaat viisi kiloa käyttövahvuista amfetamiinia. Kuva: Keskusrikospoliisi

Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt kaikki Bandidos-jengin jäseniin kohdistetut syytteet amfetamiiniöljyn salakuljetuksesta Suomeen.

Syytteiden mukaan miehet olivat hankkineet ainetta saksalaiselta Bandidos-kerholta.

Keskeisenä näyttönä olivat kuriirina toimineen miehen kertomukset. Oikeuden mukaan miehen kertomukset yhdessä muun kertomusta tukevan näytön kanssa eivät kuitenkaan riittäneet osoittamaan, että ainetta olisi salakuljetettu Suomeen.

Mies oli kertonut tuoneensa lentokoneella Saksasta Tampereelle kolmella eri kerralla kolmen litran pullon, joka oli sisältänyt amfetamiiniöljyä. Miehen kertomusta tukivat hänen lentotietonsa.

Oikeus kuitenkin huomautti, että miehellä itsellään ei ollut omia havaintoja pullojen sisällöstä, vaan hänen tietonsa amfetamiiniöljystä perustuivat muiden kertomuksiin. Pullojen sisältöä ei tutkittu.

Bandidosin Nokialla sijaitsevista kerhotiloista takavarikoitiin amfetamiiniöljyä. Se oli kuitenkin peräisin selvästi eri lähteestä kuin saksalaiselta Bandidos-kerholta takavarikoitu aine, oikeus huomautti. Nokialta takavarikoitu öljy löydettiin oliivipurkista, ja sen todettiin olevan 24-prosenttista amfetamiinia.

Syyttäjän käsityksen mukaan myös eräs toinen mies olisi tuonut yhden kolmen litran pullon Suomeen. Oikeus hylkäsi myös tämän syytteen. Se huomautti, ettei tätäkään pulloa ole tutkittu. Miestä ei liioin kuultu asiassa, vaan näyttönä oli hänen Saksassa pakkokeinoistunnossa antamansa lausunto. Siinä hän myönsi käyneensä Suomessa, mutta kiisti salakuljettaneensa huumetta.

Lisäksi oikeus hylkäsi syytteen, jonka mukaan kerholaiset olisivat yrittäneet hankkia vielä yhden kolmilitraisen pullon amfetamiiniöljyä.

Syyttäjä oli myös vaatinut kolmelletoista miehelle rangaistusta siitä, että he olisivat osallistuneet järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan. Osaa heistä ei syytetty mistään muusta rikoksesta.

Oikeus hylkäsi tämän syytteen. Miehiä ei voitu tuomita tästä, koska syytteet itse päärikoksesta eli törkeistä huumerikoksista hylättiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat