Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valelääkäri Esa Laiholle luetaan syytteet tapoista ja törkeistä pahoinpitelyistä

Laiho kiistää syytteet.

Kotimaa
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Esa Laiho Helsingin käräjäoikeudessa tammikuussa.
Esa Laiho Helsingin käräjäoikeudessa tammikuussa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Valelääkäri Esa Laihon oikeudenkäynnissä alkaa maanantaiaamuna henkirikos- ja pahoinpitelysyytteiden käsittely. Niiden käsittelylle on varattu aikaa toukokuun loppuun asti.

Kihlakunnansyyttäjä Anja-Riitta Rinkinen vaatii hänelle rangaistusta kahdesta taposta ja neljästä törkeästä pahoinpitelystä. Aiemmin samassa oikeudenkäynnissä Laiholle on jo luettu petos- ja väärennyssyytteitä.

Laiho kiistää syytteet.

Oikeudenkäynnin pääkäsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa 11. tammikuuta.

Syytteiden mukaan Laiho tappoi kaksi vanhusta virheellisellä hoidolla.

Ensimmäinen henkirikos tapahtui syytteiden mukaan Lahden kaupunginsairaalassa vuonna 2006. Syytteen mukaan Laiho tappoi vuonna 1919 syntyneen sydänsairaan naisen virheellisillä hoitotoimenpiteillä ja jättämällä toimittamatta hänet keskussairaalaan.

Toinen henkirikos tapahtui syytteen mukaan Helsingin kaupungin Myllypuron vanhustenkeskuksessa keväällä 2011. Syytteen mukaan Laiho oli määrännyt vuonna 1923 syntyneelle monisairaalle miehelle virheellisesti veren hyytymiseen vaikuttavaa Marevan-lääkettä, mikä pahensi hänen tilaansa ja johti kuolemaan.

Syyttäjä ei väitä, että Laiho olisi tappanut potilaitaan tahallaan. Syyttäjän mukaan hän kuitenkin vahingoitti potilaita tahallisesti, sillä hänen on täytynyt käsittää, että hän varsin todennäköisesti aiheuttaa potilaidensa kuoleman tai hengenvaarallisen tilan.

Laihoa syytetään myös neljästä törkeästä pahoinpitelystä, koska hän oli syyttäjän mukaan aiheuttanut potilaille hengenvaarallisen tilan.

Laiho toimi lääkärinä pääosin geriatrian alalla useissa vanhustenkeskuksissa eri paikkakunnilla. Rikosten epäillään tapahtuneen huhtikuun 2004 ja heinäkuun 2011 välisenä aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat