Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Todistajilla eri muistikuvat Jari Aarnion omakotityömaan talkoista – kuultavana myös HS:n toimittaja

HS:n oikeustoimittaja Susanna Reinbothia kuultiin Aarnion huumekäräjillä.

Kotimaa
 
Kaisa Rautaheimo / HS
HS:n oikeustoimittaja Susanna Reinboth todisti Aarnion huumeoikeudenkäynnissä maanantaina Helsingin käräjäoikeudessa.
HS:n oikeustoimittaja Susanna Reinboth todisti Aarnion huumeoikeudenkäynnissä maanantaina Helsingin käräjäoikeudessa. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Helsingin Sanomien oikeustoimittaja Susanna Reinboth todisti maanantaina Jari Aarnion huumeoikeudenkäynnissä.

Syyttäjät olivat nimenneet Reinbothin todistajaksi, koska hänellä on havaintoja Aarnion omakotityömaalla olleista pihatalkoista. Todistajaksi oli kutsuttu myös mukana ollut kuvaaja Marko Sorsa, joka työskentelee nykyisin Ilta-Sanomissa.

Reinboth ja Sorsa vierailivat Aarnion omakotityömaalla marraskuussa 2013 samana päivänä, kun Aarnio vangittiin ensimmäistä kertaa. Vierailu tehtiin, koska HS:lla oli vihjeitä Aarnion epäselvästä rahankäytöstä ja meneillään olleesta rakennushankkeesta. HS julkaisi käynnistä laajan artikkelin viime joulukuussa, minkä jälkeen syyttäjät halusivat asiasta lisää tietoa.

Kun Reinboth ja Sorsa vierailivat tontin vieressä, he luulivat, että paikalla oli rakennusmiehiä. Esitutkinnassa ja oikeudenkäynnissä on kuitenkin tullut ilmi, että paikalla oli huumepoliiseja levittämässä kuorikatetta Aarnion kukkapenkkiin. Kukkapenkistä löydettiin myöhemmin yli 60 000 euron käteiskätkö.

Sorsa ja Reinboth kertoivat havainnoistaan oikeudessa. Reinbothin havaintojen mukaan tontilla oli yhteensä kuusi miestä, joista yksi juoksi auton luokse ja käski kaksikkoa poistumaan paikalta. Sorsa ei muistanut miesten tarkkaa määrää. Hänen muistikuviensa mukaan paikalla oli joitakin miehiä.

Todistajana kuultiin myös naapurissa oleskellutta miestä, joka oli osallistunut pihatalkoisiin Aarnion talolla. Hänen mukaansa paikalla oli vain yksi Aarnion alainen ja joku toinen mies. Mies ei osannut sanoa, minä päivänä talkoot olivat tai mihin aikaan. Hän kuitenkin kertoi, että paikalla oli käynyt joku toimittaja, jonka Aarnion alainen oli häätänyt pois.

Miehen mukaan hän ei kuullut tilannetta, koska oli traktorissa, mutta Aarnion alainen oli myöhemmin sanonut, että kyse oli toimittajasta.

Koska Reinboth on kutsuttu todistajaksi, hän ei enää osallistu Aarnion huumeoikeudenkäynnin uutisointiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat