Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vain parhaat juoksijat pääsivät liikunta­karnevaaliin – koulu sai huomautuksen virastolta

Stafettkarnevalen oli kirjattu koulun lukuvuosisuunnitelmaan, eli tapahtuma oli katsottava koulun toiminnaksi.

Kotimaa
 
Päivi Peltonen / Lehtikuva
Stafettkarnevalen-tapahtuma järjestetään joka vuosi toukokuun puolivälissä. Useimmiten tapahtumapaikkana on ollut Helsingin Olympiastadionilla.
Stafettkarnevalen-tapahtuma järjestetään joka vuosi toukokuun puolivälissä. Useimmiten tapahtumapaikkana on ollut Helsingin Olympiastadionilla. Kuva: Päivi Peltonen / Lehtikuva

Aluehallintovirasto on antanut huomautuksen koululle, joka päästi urheilutapahtumaan vain parhaiten juoksutestissä menestyneet oppilaansa.

Aluehallintovirastojen ruotsinkielisen sivistystoimen yksikköön oli tehty kantelu, kun kahdeksan neljäsluokkalaista poikaa oli ilmoittanut haluavansa osallistua Stafettkarnevalen-viestijuoksutapahtumaan mutta vain koulun viestijoukkueeseen valitut viisi pääsivät lähtemään. Loput jäivät kouluun viettämään ulkoilupäivää.

Stafettkarnevalen on vuosittain toukokuun puolivälissä järjestettävä ruotsinkielisten koulujen tapahtuma, joka on pidetty useimmiten Helsingissä Olympiastadionilla. Tänä keväänä tapahtuma järjestetään Vaasassa.

Koulu sai huomautuksen, koska Stafettkarnevalen oli kirjattu sen lukuvuosisuunnitelmaan eli tapahtuma oli katsottava koulun toiminnaksi.

Aluehallintoviraston mukaan tapahtumassa on tarkoitus paitsi urheilla myös edistää kaveruutta ja koulujen yhteisöllisyyttä. Vaikka karsintamenettely saattaa vaikuttaa neutraalilta, se johtaa kuitenkin niiden oppilaiden erilaiseen kohteluun, jotka eivät ole yhtä hyviä urheilussa kuin muut.

Virasto toteaa, ettei kaikille oppilaille ole pakko järjestää kilpailumahdollisuutta vaan osa heistä voi olla esimerkiksi kannustusjoukoissa.

Päätöksessä ei kerrota, mikä koulu on kyseessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat