Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Leikkaukset on peruttava”

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

”Opintorahan leikkaus neljänneksellä heikentäisi erityisesti pienituloisista perheistä tulevien nuorten mahdollisuuksia koulutukseen. Hallituksen leikkaukset opintotuesta on peruttava.”

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö

”Edes välttämätön tavoite julkisen talouden kuntoon laittamisesta ei edellytä näin suurta leikkausta opiskelijoilta. Muustakaan sosiaaliturvasta ei ole leikattu tässä mittakaavassa. Vaikka valtion takaaman opintolainan määrä kasvaa, opintorahan tasoon kerralla kohdistuva 87 euron leikkaus sekä tukikuukausien rajaaminen tuntuisivat opiskelijoiden arjessa rajusti.”

Kansanedustaja Tuomo Puumala (kesk)

”Lainapainotteisuuden lisääminen on todella huono viesti tässä työllisyystilanteessa, kun työttömyysluvut ovat kasvaneet jo vuosia. Nuoret, joilla ei ole mahdollisuutta saada vanhemmilta taloudellista tukea opintoihin, joutuvat todella tarkkaan miettimään opintopolkujaan.”

Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd)

“Viesti, joka opintotukileikkauksista tuleville korkeakouluopiskelijoille välittyy, on poikkeuksellisen lannistava. Opiskeluinto laskee väistämättä, eikä tukiajan rajaaminen jätä tilaa sairauksille, vaikeille elämäntilanteille tai muulle elämän ennakoimattomuudelle.”

Puheenjohtaja Elli Luukkainen, Lukiolaisten liitto

”Opiskelijat ovat jo valmiiksi kaikkein pienituloisin väestöryhmä ja nyt hallitus on kirveellä lohkaisemassa heidän perustoimeentulostaan yli 25 prosenttia pois. Moni opiskelija joutuu nyt jo värjöttelemään leipäjonoissa. Ministeri Grahn-Laasonen haluaa ajaa loputkin opiskelijat leipäjonoihin.”

Kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas)

”Opiskelijalla on valmistuessaan niskassaan jopa 30 000 euron velkataakka. Ei ole olemassa toista väestöryhmää, jolta hallitus voisi leikata toimeentulosta 25 prosenttia ja vielä kehdata kehua leikkausta yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta lisääväksi.”

Puheenjohtaja Jemi Heinilä, Samok

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat